Стоматологічні мембрани - що це і для чого використовують?

Сучасна стоматологія постійно розвивається, що дозволяє проводити лікування максимально швидко та безболісно. Досягнення в цій галузі призвели також до того, що тепер можна регенерувати кісткову тканину зуба та прискорювати процес її відновлення. Здійснюється це за допомогою спеціальної захисної мембрани.

Що таке стоматологічна мембрана?

Такі мембрани зазвичай є тонкою еластичною плівкою. Виготовляють їх із безпечних для здоров'я людини матеріалів, які відмінно поєднуються з тканинами та є біологічно інертними. Вони не викликають запальних та алергічних реакцій, тому лікування буде безболісним.

Матеріалом виготовлення часто є колаген природного походження. Такі мембрани зазвичай розраховані не більше ніж на 9 місяців, після чого їх потрібно видаляти. Цей процес відбувається безболісно та просто.

Мембрана досить жорстка, тому її випадкова деформація практично неможлива. Для захисту від потрапляння бактерій у кісткову тканину вона має спеціальні мікропори.

Процес фіксації такої мембрани є досить простим. Здійснюється це за допомогою спеціальних титанових штифтів. Для правильної установки потрібне проведення попередніх маніпуляцій:

  • анестезія;
  • відрізання слизово-окістяного клаптя, яким наприкінці накривається мембрана.

Проте встановлення мембрани це лише один елемент у проведенні імплантації.

Коли використовують стоматологічну мембрану?

Застосування стоматологічних мембран різноманітне. В основному, їх використовують для створення бар'єра після видалення зуба. Без відчутного навантаження м'які тканини зуба можуть розростатися, а кісткова тканина навпаки, тільки зменшується. Тому для прискорення формування такої тканини в лунці застосовуються відповідні мембрани.

У процесі імплантації зуба також не можна уникнути мембрани. Нарощування кісткової тканини за допомогою спеціальної крихти або блоку здійснюється у порожній лунці зуба.

Для того, щоб домогтися правильного розташування матеріалів, потрібно встановити мембрану поверх ясен. Така натуральна плівка послужить для нарощування ясен поверх неї.

Якщо її не встановити, є великий ризик утворення рани в порожнині рота, що може призвести не тільки до дискомфорту, а й до наслідків, таких як зараження крові.

А ознайомитися з широким асортиментом мембран та інших стоматологічних інструментів за доступною ціною можна на сайті компанії Biogentech.

Особливий психологічний тест: Оберіть светр і дізнайтеся, до якого типу людей ви належите

понеділок, 20 травень 2024, 12:07

Хочете зазирнути у глибини своєї особистості? Цей оригінальний психологічний тест допоможе вам зробити це. Просто оберіть один із запропонованих светрів і дізнайтеся, до якого типу людей ви належите. Деталі. Перед вами просте завдання: необхідно подиви...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить ваше головне завдання в житті

понеділок, 20 травень 2024, 11:07

Іноді нам здається, що ми робимо щось не те й знаходимося не на своєму місці. Хтось женеться за незліченними багатствами або будує міцну родину, але коли досягає своїх цілей не відчуває належної радості. . Пропонуємо пройти психологічний тест і дізнати...