Страждаєте від втрати апетиту, втоми і мігреней? Ось як за допомогою одного засобу допомогти своєму організму

Дієтологи переконливо доводять, що магній є одним з найважливіших мінералів, які потрібні людині практично щодня. А поповнювати його запас можна легко з овочів та фруктів, які мають відповідний мінеральний склад, передають Патріоти України.

Для людини добова норма магнію становить 420 міліграмів, причому недостатнє споживання магнію пов’язане з численними негативними наслідками для здоров’я. Серед них - гіпертонія, серцево-судинні захворювання, хвороба Альцгеймера та діабет ІІ типу, пише видання Eat This Not That.

Важливо пам’ятати про те, що ультраоброблені продукти, як правило, є поганими джерелами магнію, що зменшує кількість, доступну для використання вашим тілом. Водночас симптоми здоров’я, пов’язані з низьким споживанням магнію та дефіцитом магнію, також відомі як "гіпомагніємія", включають:

Почуття примхливого настрою, стресу, депресії або тривоги;

Дратівливість і збудження;

Головні болі мігрені;

Втома, млявість і низька енергія;

Втрата апетиту;

Слабкість.

Бобові продукти, які містять магній:

Чорна квасоля: містить 42 мг магнію (10% DV) на 1/2 склянки;

Соєве молоко : у ньому є 39 мг магнію (9% DV) на 1 склянку;

Квасоля: містить 35 мг магнію (8% DV) на 1/2 чашки;

Насіння, крупи та зернові культури з високим вмістом магнію

За словами дієтологів, найбільше поживних речовин і джерел магнію міститься у менш оброблених версіях. Адже очищення зерна і його обробка видаляє багаті поживних речовин, що суттєво знижує вміст магнію. Однак деякі рафіновані зерна (наприклад, оброблені пластівці для сніданку) можуть бути збагачені магнієм.

Насіння гарбуза (смажене): містить 156 мг магнію (37% DV) на 30 грамів;

Амарант (варений): насичений 80 мг магнію (19% DV) на 1/2 склянки;

Подрібнена пшенична крупа: має у собі 65 мг магнію (15% DV) на 1 склянку;

Вівсянка: містить 63 мг магнію (15% DV) на 1 чашку;

Кіноа (приготована): має у собі 59 мг магнію (14% DV) на 1/2 склянки;

Насіння льону (меленого): насичено 55 мг магнію (13% DV) на 2 столові ложки;

Цільнозерновий хліб: містить 48 мг магнію (11% DV) у 2 скибочках;

Коричневий рис (варений): має у собі 43 мг магнію (10% DV) на 1/2 склянки.

Якщо ви додасте ці інгредієнти до фаршу, пельмені будуть вдвічі соковитіші та смачні

неділя, 30 червень 2024, 17:12

Смачні пельмені - улюблена страва багатьох людей. Звичайно, що основний компонент смаку — це фарш. Тісто має не менше значення, але зауважень до м’ясної складової буває значно більше. Читайте далі, що допоможе зробити його смачним та соковитим, передаю...

Смакота! Як швидко посмажити хек, щоб був соковитим

неділя, 30 червень 2024, 12:30

Одним із найпопулярніших видів в приготуванні риби є хек. Багатьом людям хек подобається за відмінний смак, ніжну консистенцію та неймовірну користь для здоров’я, передають Патріоти України. Однак іноді смаження хека забирає надто багато часу. Хочеться...