Страждаєте від втрати апетиту, втоми і мігреней? Ось як за допомогою одного засобу допомогти своєму організму

Дієтологи переконливо доводять, що магній є одним з найважливіших мінералів, які потрібні людині практично щодня. А поповнювати його запас можна легко з овочів та фруктів, які мають відповідний мінеральний склад, передають Патріоти України.

Для людини добова норма магнію становить 420 міліграмів, причому недостатнє споживання магнію пов’язане з численними негативними наслідками для здоров’я. Серед них - гіпертонія, серцево-судинні захворювання, хвороба Альцгеймера та діабет ІІ типу, пише видання Eat This Not That.

Важливо пам’ятати про те, що ультраоброблені продукти, як правило, є поганими джерелами магнію, що зменшує кількість, доступну для використання вашим тілом. Водночас симптоми здоров’я, пов’язані з низьким споживанням магнію та дефіцитом магнію, також відомі як "гіпомагніємія", включають:

Почуття примхливого настрою, стресу, депресії або тривоги;

Дратівливість і збудження;

Головні болі мігрені;

Втома, млявість і низька енергія;

Втрата апетиту;

Слабкість.

Бобові продукти, які містять магній:

Чорна квасоля: містить 42 мг магнію (10% DV) на 1/2 склянки;

Соєве молоко : у ньому є 39 мг магнію (9% DV) на 1 склянку;

Квасоля: містить 35 мг магнію (8% DV) на 1/2 чашки;

Насіння, крупи та зернові культури з високим вмістом магнію

За словами дієтологів, найбільше поживних речовин і джерел магнію міститься у менш оброблених версіях. Адже очищення зерна і його обробка видаляє багаті поживних речовин, що суттєво знижує вміст магнію. Однак деякі рафіновані зерна (наприклад, оброблені пластівці для сніданку) можуть бути збагачені магнієм.

Насіння гарбуза (смажене): містить 156 мг магнію (37% DV) на 30 грамів;

Амарант (варений): насичений 80 мг магнію (19% DV) на 1/2 склянки;

Подрібнена пшенична крупа: має у собі 65 мг магнію (15% DV) на 1 склянку;

Вівсянка: містить 63 мг магнію (15% DV) на 1 чашку;

Кіноа (приготована): має у собі 59 мг магнію (14% DV) на 1/2 склянки;

Насіння льону (меленого): насичено 55 мг магнію (13% DV) на 2 столові ложки;

Цільнозерновий хліб: містить 48 мг магнію (11% DV) у 2 скибочках;

Коричневий рис (варений): має у собі 43 мг магнію (10% DV) на 1/2 склянки.

Ви точно це їли! Названо найнебезпечніші види м'яса, від яких потрібно відмовитися

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 17:50

М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...

Ці продукти краще не їсти на вечерю - вони заважають спати й підвищують тиск

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:45

Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...