Нерідко люди заїдають стрес, особливо висококалорійною їжею. Водночас є категорія людей, котра навпаки, не їсть нічого, розповіла нутриціологиня Юлія Макаренкова в Instagram, передають Патріоти України.
За її словами, це можна пояснити тим, що відбувається викид норадреналіну, через що блокується апетит. Якщо ж він збільшується й людина починає неконтрольовано їсти солодке, то впав рівень дофаміну, а солодка їжа - це спосіб його підняти.
Фахівчиня радить у такій ситуації їсти тверді продукти: яблуко, моркву, селеру, топінамбур, редис. Також важливо їх ретельно пережовувати. Жування знижує рівень кортизолу в слині та зменшує відчуття тривоги. Жування може підняти настрій через посилення викиду серотоніну.
Стрес ще і впливає на травлення. Щоб йому допомогти, варто добре пережовувати їжу, під час їди забувати про стрес. Процес вживання їжі ма тривати принаймні 20 хв.
9 червня за новим календарним стилем (22 червня - за старим) - день пам'яті святителя Кирила, архієпископа Олександрійського. У народі - Кирилів день. За юліанськии календарним стилем сьогодні день пам'яті священномученика Ферапонта, єпископа Сардійсь...
Коли ви п’єте чай із шоколадом, на артеріальний тиск можуть впливати кілька активних речовин, зокрема кофеїн, теобромін і теїн (той самий кофеїн у чаї). Ось що відбувається, передають Патріоти України.