Нерідко люди заїдають стрес, особливо висококалорійною їжею. Водночас є категорія людей, котра навпаки, не їсть нічого, розповіла нутриціологиня Юлія Макаренкова в Instagram, передають Патріоти України.
За її словами, це можна пояснити тим, що відбувається викид норадреналіну, через що блокується апетит. Якщо ж він збільшується й людина починає неконтрольовано їсти солодке, то впав рівень дофаміну, а солодка їжа - це спосіб його підняти.
Фахівчиня радить у такій ситуації їсти тверді продукти: яблуко, моркву, селеру, топінамбур, редис. Також важливо їх ретельно пережовувати. Жування знижує рівень кортизолу в слині та зменшує відчуття тривоги. Жування може підняти настрій через посилення викиду серотоніну.
Стрес ще і впливає на травлення. Щоб йому допомогти, варто добре пережовувати їжу, під час їди забувати про стрес. Процес вживання їжі ма тривати принаймні 20 хв.
Краса починається зсередини — це не просто влучний вираз, а науково доведений факт. Стан шкіри, волосся, нігтів, як і всього організму залежить від того, що ми їмо. Адже збалансоване харчування, яке містить вітаміни, мінерали та інші корисні речовини, ...
Серед особливостей інтелекту, які ми часто приписуємо котам, є така негативна риса, як мстивість. Люди нерідко вважають, що пухнасті тваринки здатні запам’ятовувати, хто приніс їм негативні емоції, формувати до них почуття образи і відповідати їм взаєм...