Стрес заїдати можна! Експертка розповіла, як це правильно пробити і як не "перестаратися"

Нерідко люди заїдають стрес, особливо висококалорійною їжею. Водночас є категорія людей, котра навпаки, не їсть нічого, розповіла нутриціологиня Юлія Макаренкова в Instagram, передають Патріоти України.

За її словами, це можна пояснити тим, що відбувається викид норадреналіну, через що блокується апетит. Якщо ж він збільшується й людина починає неконтрольовано їсти солодке, то впав рівень дофаміну, а солодка їжа - це спосіб його підняти.

Фахівчиня радить у такій ситуації їсти тверді продукти: яблуко, моркву, селеру, топінамбур, редис. Також важливо їх ретельно пережовувати. Жування знижує рівень кортизолу в слині та зменшує відчуття тривоги. Жування може підняти настрій через посилення викиду серотоніну.

Стрес ще і впливає на травлення. Щоб йому допомогти, варто добре пережовувати їжу, під час їди забувати про стрес. Процес вживання їжі ма тривати принаймні 20 хв.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...