Сучасна ковбаса як метод знищення людства? Чим небезпечна і які хвороби викликає

Всесвітня організація охорони здоров’я прирівняла ковбасу до алкоголю і тютюну, так як вони однаково негативно впливають на здоров’я людей, передають Патріоти України.

Варені ковбаси, сосиски і сардельки, які зараз продаються в магазинах, не несуть ніякої користі для організму. Вживати такі продукти можна вкрай рідко і зовсім трішки – максимум 50 грамів в день. Навіть така невелика кількість збільшує ризик виникнення раку на 18%, йдеться в звіті Міжнародного агентства з вивчення раку, що входить в ВООЗ.

Перероблене м’ясо – сосиски, ковбаса або бекон – викликають рак товстої кишки, червоне м’ясо також може бути пов’язане з ризиком виникнення такого захворювання.

Як відзначають фахівці, в більшості ковбасних виробів міститься лише 7-15% натурального м’яса. Решта – це кістки, соя, шкіра і субпродукти. Крім цього, в складі варених ковбас зустрічається крохмаль, підсилювачі смаку, жир, фосфати, нітрати і нітрити. Весь цей “компот” точно не додасть здоров’я. Крім того, використовувані виробниками добавки можуть надавати канцерогенний ефект. Це стосується добавок з індексами Е120, Е252 і Е536.

Секрет захисту від кліщів: ТОП-10 рослин, які варто посадити у своєму саду

середа, 30 липень 2025, 13:05

Кліщі стають все більшою загрозою для домашніх тварин, особливо собак. Ці паразити люблять ховатися у вологих, затінених куточках садів - серед довгої трави, густих кущів, старого листя та заростей. Рослини, як ожина, папороть, плющ, верес, рододендрон...

Експерти розкрили хитрощі супермаркетів: Чому ніколи не варто купувати товари, розміщені на рівні очей

середа, 30 липень 2025, 12:35

Експерти споживчої організації Which? попереджають: не варто брати товари, які розташовані на рівні очей. Саме там зазвичай стоять найдорожчі бренди, які навмисно виставляють так, щоб ви обрали їх автоматично, Патріоти України. Чому так? Магазини викор...