Сучасна ковбаса як метод знищення людства? Чим небезпечна і які хвороби викликає

Всесвітня організація охорони здоров’я прирівняла ковбасу до алкоголю і тютюну, так як вони однаково негативно впливають на здоров’я людей, передають Патріоти України.

Варені ковбаси, сосиски і сардельки, які зараз продаються в магазинах, не несуть ніякої користі для організму. Вживати такі продукти можна вкрай рідко і зовсім трішки – максимум 50 грамів в день. Навіть така невелика кількість збільшує ризик виникнення раку на 18%, йдеться в звіті Міжнародного агентства з вивчення раку, що входить в ВООЗ.

Перероблене м’ясо – сосиски, ковбаса або бекон – викликають рак товстої кишки, червоне м’ясо також може бути пов’язане з ризиком виникнення такого захворювання.

Як відзначають фахівці, в більшості ковбасних виробів міститься лише 7-15% натурального м’яса. Решта – це кістки, соя, шкіра і субпродукти. Крім цього, в складі варених ковбас зустрічається крохмаль, підсилювачі смаку, жир, фосфати, нітрати і нітрити. Весь цей “компот” точно не додасть здоров’я. Крім того, використовувані виробниками добавки можуть надавати канцерогенний ефект. Це стосується добавок з індексами Е120, Е252 і Е536.

Це варто знати всім! Названо найкорисніший хліб, який контролює тиск, холестерин та рівень цукру в крові

неділя, 23 листопад 2025, 10:45

Титул "найздоровішого" хліба часто приписують виробам на заквасці. Однак, експерти з Британського фонду серця дійшли висновку, що справжнім переможцем є інший вид, пише radioclub.ua, передають Патріоти України. Хоча хліб на заквасці вважають «живим» пр...

Є секрет! Коли вечеряти, щоб худнути взимку

неділя, 23 листопад 2025, 9:45

З настанням коротших днів наш внутрішній біологічний годинник, або циркадний ритм, вимагає коригування часу прийому їжі. Експерти з харчування радять зміщувати час вечері на більш ранній, щоб покращити метаболізм, сон і загальне самопочуття. Про це пиш...