Сучасні комп'ютери: категорії та особливості вибору

Звичні системні блоки у наш час залишаються популярними серед користувачів. Але виробники пропонують кілька альтернативних рішень. Вони за функціоналом та характеристиками такі ж, як і повноцінні ПК, але відрізняються габаритними розмірами, зовнішнім оформленням та іншими параметрами.

Деяким потрібен комп'ютер для ігор та розваг, інші купують їх для офісних завдань. Особливо дорогі моделі застосовуються архітекторами, дизайнерами та тими, хто працює з графікою. Кожен комп'ютер надалі можна покращити та модернізувати шляхом заміни окремих компонентів. Це найкращий варіант, якщо порівнювати з покупкою нового пристрою.

Форм-фактор

Це формат виконання, але із збереженням функціоналу. Виділяють такі варіанти комп'ютерів:

  • Десктоп. Звичний для всіх системний блок, що встановлюється під стіл. Розміри зазвичай великі, хоча є і невеликі корпуси;
  • Неттоп. Компактні пристрої для середніх та невеликих завдань. Часто використовуються в офісах та вдома;
  • Моноблок. Монітор та системний блок представлений як одне ціле. Зручний функціонал та можливість заощадити простір;
  • PC Stick. Досить рідкісне виконання з обмеженим функціоналом. Застосовується переважно для підключення до телевізора або монітора для відтворення мультимедійного контенту;
  • Тонкий клієнт. Спеціальні комп'ютери без власної пам'яті та системи охолодження, що використовуються як засіб зв'язку між сервером та програмами, а також транспортування інформаційних пакетів.

В основі комп'ютерів застосовуються процесори від AMD, Intel та Apple.

Варіанти комплектації

Особливу увагу слід звернути на тип жорсткого диска. Варіанти комплектації включають HDD та SSD. Перший вид використовується для зберігання файлів, а другий диск як основа під операційну систему, програми та ігри. Другий суттєво швидше працює та відрізняється надійністю. Об'єм жорстких дисків від 8 Гб до 2 Тб. Об'єм оперативної пам'яті від 1 до 96 Гб.

Як і що вибрати?

Попередньо зібрані моноблоки складно розкривати та модернізувати у майбутньому. Головний плюс таких рішень – відповідність деталей один одному та наявність гарантії. Стандартний системний блок включає різноманітні комплектуючі і деталі, а в майбутньому його легко модернізувати і замінити окремі елементи.

Якщо планується ПК для дому і особливо для ігор, краще вибирати стандартний десктоп. Крім того можна вибрати красивий корпус, що світиться, а це додатково позитивно вплине на сприйняття. Наявність водяної системи охолодження взагалі зробить пристрій безшумним.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...