Суниця чи полуниця? Лікар розповів, яка з ягід корисніша

Суниця та полуниця - це дві неймовірно смачні ягоди. Та яка ж них має найбільшу користь? На це питання відповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис сімейного лікаря Михайла Цюрака в Instagram.

Яка ягода найкорисніша - суниця чи полуниця?

Суниця - невелика за своїми розмірами ягода, але дуже потужна. Вона містить більше вітаміну С, ніж полуниця, що допомагає зміцнювати імунітет. Суниця також багата антиоксидантами, які захищають наші клітини від старіння і різних захворювань. Перевагою суниць, особливо диких, є їхній розмір та відсутність впливу селекції, це зменшує ризик алергічних проявів.

Полуниця, у свою чергу, більша за розміром і солодша на смак. Вона також містить багато вітаміну С і антиоксидантів, але в дещо менших кількостях порівняно з суницею. Проте полуниця багатша на фолієву кислоту, яка важлива для здоров'я серця та нервової системи. Полуниця містить більше клітковини, ніж суниця, це корисно для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту.

Чому треба включати ці ягоди в раціон

Суниця допомагає підтримувати здоров'я шкіри, сприяє хорошому травленню та зміцнює судини.

Полуниця покращує настрій, допомагає боротися зі стресом і сприяє загальному зміцненню організму.

Отже, обираючи між суницею і полуницею, пам'ятайте, що обидві ці ягоди варто додати у ваші страви та перекуси.

Не забувайте, що полуниці можуть бути потенційним алергеном через велику кількість червоного пігменту в них.

Вознесіння Господнє-2024: Що категорично не можна робити 13 червня та як відзначати одне з найбільших християнських свят

середа, 12 червень 2024, 23:45

Одне з 12-ти головних християнських свят, Вознесіння Господнє, відзначається на 40-й день після Великодня. У 2024 році воно випадає на четвер, 13 червня, передають Патріоти України. Цього дня згадують, як, згідно з Євангелієм, Ісус Христос вознісся на ...

От у чому секрет! Скільки борошна потрібно для підливи, щоб вона вийшла смачною

середа, 12 червень 2024, 18:14

Навіть найапетитнішу страву можна доповнити підливою. У цьому випадку вона вийде ароматнішою і смачнішою. Найчастіше таке доповнення підійде м’ясним та овочевим стравам. А найпростіший рецепт – підлива з води та борошна, оскільки тут може бути будь-яке...