
Суперфуди зазвичай асоціюються з екзотичними продуктами: ягодами асаї, насінням чіа чи спіруліною. Але один із найкорисніших суперфудів росте буквально у кожному городі - це звичайна капуста. Осінньо-зимовий сезон робить її особливо цінною, адже вона не лише насичує організм вітамінами, а й зміцнює імунітет передають Патріоти України
Ферментація підвищує харчову цінність овоча, збагачуючи його пробіотиками, вітамінами та мінералами. Саме завдяки цьому процесу продукт отримує унікальні властивості:
У 100 г квашеної капусти всього 19 ккал, тому вона підходить навіть для дієтичного харчування.
Завдяки унікальному складу квашена капуста має низку переваг:
Дослідження також підтверджують протизапальні та навіть протиракові властивості квашеної капусти завдяки наявності антиоксидантів та полісахаридів.
Попри всі корисні властивості, продукт має і протипоказання. Через високу кількість солі його не рекомендують людям із хворобами нирок, серцево-судинними проблемами чи гіпертонією. Також обережно слід вживати капусту тим, хто має гастрит чи виразку – вона може подразнювати слизову. Надлишок клітковини здатен викликати здуття та дискомфорт, особливо якщо вживати капусту перед сном.
Квашена капуста – універсальний інгредієнт. Вона підходить для салатів, гарнірів до м’яса і риби, з неї готують традиційні страви – капусняк і бигос. Додаючи її до щоденного раціону, ви отримуєте природний комплекс вітамінів і пробіотиків без дорогих добавок.
Кисла капуста - класика українського осіннього столу: проста, корисна, вітамінна та головне, приготувати її може кожен, навіть без кулінарних дипломів. На сторінці fermerka.ua поділилися перевіреним способом, який передається, здається, від покоління д...
Українці можуть вигідно купувати чи продавати купюри долара завдяки регулярному моніторингу ситуації на валютному ринку. В листопаді американська валюта продовжила дорожчати, хоча відслідковувалися певні ознаки низхідної тенденції. Сайт Новини.LIVE роз...