Каламутні келихи для вина — останнє, чого вам хочеться у святковий період, коли гості приходять і п'ють із них. Хоча це й не шкідливо, але помутніння скляного посуду часто спричинене вапняним нальотом, коли його поміщають у посудомийну машину.
Якщо не зайнятися цією проблемою, позбутися її може здатися практично неможливим, особливо якщо їх не мити вручну.
"Привести келихи для вина в блискучий стан простіше, ніж ви думаєте, перш ніж уся ваша сім'я і друзі приїдуть сюди в цей святковий сезон.
Одна з найбільших помилок, яких ми припускаємося під час чищення келихів для вина, — це мити їх у посудомийній машині, але це погана ідея, оскільки мийний засіб і гаряча вода можуть призвести до їхнього розтріскування або помутніння", — сказав Джон Каттс.
Він радить мити келихи вручну і замочувати їх у розчині білого оцту і теплої води.
"Щоб ваші келихи виблискували, як у п'ятизірковому ресторані, витратьте час на їх полірування газетою", — додав Каттс.
За його словами, газета — дуже щільний матеріал, що робить її ефективним засобом для чищення шибок, а також келихів для вина. Вона виготовлена з м'яких волокон, які не дряпають матеріал, на якому використовується.
"Ще одна порада — обертайте навколо сирого рису, щоб акуратно почистити важкодоступні ділянки скляної ніжки. Використовуйте трохи теплої води, щоб зерна акуратно очистили внутрішню частину келиха", — поділився експерт.
Коли справа доходить до чищення келиха, він радить починати зверху і рухатися вниз: "Просувайтеся вниз, очищаючи скло, починаючи зверху. Це дасть вам змогу видалити будь-які сліди навколо і зберегти скло якомога більш полірованим. Тримайте келихи для вина над мискою з кип'яченою водою, щоб пар розчинив будь-які плями і сліди".
Покращити стан кишківника можна дуже легко, якщо відмовитись від поширеної вечірньої звички. Мова йде про пізню вечерю, яка завдає чималого дискомфорту організму, передають Патріоти України з посиланням на The Mirror. Епідеміолог Тім Спектор закликав ...
Зазвичай буває, що нижня частина випічки підгоряє, а верх не прогрівається належним чином, залишаючись блідим і негарним, що знижує апетитний вигляд страви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фахівці поділилися двома простими, але ефективн...