Свята наближаються: Закуски із сала до святкового столу - з якими інгредієнтами подавати корисний продукт

Сало – повноцінний продукт, який можна вживати у чистому вигляді, навіть без додавання інших інгредієнтів. Однак, якщо приготувати закуску із сала з додаванням паприки, перцю, часнику та інших спецій, тоді сало стане ще смачнішим і пікантнішим, передають Патріоти України.

Закуска із сала зі спеціями

  • сало з м'ясними прошарками – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • сіль - 2 ст.л;
  • оцет – 100 г;
  • спеції: перець горошком, лавровий лист, цибуля, кмин;
  • суміш приправ: копчена паприка (мелена), перець чорний (мелений), часник (гранульований).

Свіже сало добре промийте. У каструлю налийте воду, сіль, перець, оцет, додайте лаврове листя, цибулину, кмин.

Варіть сало у спеціях протягом 30 хвилин на повільному вогні. Потім залиште в каструлі до охолодження.

Просушіть сало у паперових рушниках, посипте приправами. Краще використовувати замість сирого часнику – сухий.

Загорніть сало у фольгу та залиште в холодильнику на 12–24 години.

Потім тоненько нарізайте сало і подавайте до столу. Воно буде пряним за смаком і дуже ароматним.

Також можна ще приготувати фаршмак із сала. Для цього свіже сало потрібно перемолоти на м'ясорубці або блендері з часником, цибулею та спеціями, і у вас вийде закуска на хліб.

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...