Свято наближається: Як не можна готувати паску - найпоширеніші помилки, через які випічка не виходить


Великдень вже зовсім скоро. Один з найголовніших атрибутів цього свята є ароматна та приваблива паска. Але така випічка потребує особливої технології, тому виходить вона далеко не у всіх, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість про найпоширеніші помилки, які допускають під час приготування паски. Якщо їх виправити – виріб буде пухким, ароматним та матиме приємний золотистий колір.

Занадто рано ставите деко в духовку

Деко з тістом потрібно ставити випікатись лише тоді, коли духовка вже добре прогрілась. Також, варто обрати середній рівень, щоб виріб не стояв занадто високо або занадто низько. Саме через ці помилки паска пригорає. Дно форми потрібно не забути застелити пергаментом.

Інгредієнти неправильної температури

Часто буває, що тісто просто опадає під час випікання. Все це відбувається через те, що усі інгредієнти для маси додавались одразу з холодильника. Дуже важливо, щоб усі компоненти були саме кімнатної температури.

Неправильний розрахунок часу

Щоб паска рівномірно пропеклась, потрібно визначити час, оптимальний для ваги вашої випічки. маленькі паски до 1 кг потрібно випікати 30 хвилин, 1 кг – 45 хвилин, більше 1,5 кг – 60 хвилин. Коли тісто підходить до країв – виріб готовий. Або ж скористатись для перевірки зубочисткою.

Викладання тіста у суху форму

Якщо у вас не спеціальна форма, яка розкладається, а звичайна – ємність потрібно застелити пергаментом і змастити маслом. Якщо цього не дотримуватись – паска пригорить. А вже діставати випічку потрібно лише після повного охолодження.

Недостатньо вимішане тісто

Тісто для паски потребує тривалого вимішування . Якщо ви цього не зробите – випічка не буде повітряною. Також, дуже важливо ретельно просіяти борошно. Для розм'якшення можна додати

Городникам на замітку! Обробіть картоплю цим розчином - ізабудете про колорадських жуків

вівторок, 16 квітень 2024, 18:44

Найкращі народні засоби для обробки картоплі від шкідників та хвороб: поради досвідчених городників, передають Патріоти України. Щоб шкідники трималися подалі від грядки з картоплею, її слід обробити перед висаджуванням цими засобами. Тоді влітку можна...

Треба лише кілька хвилин! Психологічний тест у картинці дасть відповідь на питання, яке вас найбільше хвилює

вівторок, 16 квітень 2024, 18:12

Цей психологічний тест допоможе розібратися у проблемах, які зараз вас хвилюють найбільше. Оберіть картинку, а вона дасть відповідь на усі питання, передають Патріоти України. Проблема насправді серйозніша, ніж здається на перший погляд. Можливо, рішен...