Свинина у картопляному клярі - смачна і апетитна страва

Це ситне м'ясне блюдо, яке становить собою запечені відбивні в картопляному клярі. За рецептом м'ясні заготовки покриваються "шубкою" з тертої картоплі, злегка обсмажують на сковороді, а потім доходять до готовності в духовці, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • свинина — 500 г;
  • картопля — 500 г;
  • цибулина — 1 шт.;
  • яйця — 2 шт.;
  • борошно — 30 г;
  • часник — 2 зубці;
  • сметана або майонез — 150-200 г;
  • рослинна олія (для смаження) — близько 30 мл;
  • сіль, перець — за смаком.

Приготування:

  1. Свинину промиваємо, обтираємо серветкою або просто просушуємо на дошці. Видаливши можливі жирові прошарки, плівку, нарізаємо м'ясо порційними пластами приблизно однакового розміру (товщиною не більше 1 см). Обернувши харчовою плівкою, відбиваємо м'ясні заготовки з двох сторін. Плівка запобігає розбризкуванню м'ясних шматочків і дозволить зберегти робоче місце чистим.
  2. Солимо відбивні, приправляємо перцем, за бажанням посипаємо сушеними травами або іншими ароматними добавками
  3. Дрібно рубаємо очищену цибулину. Картоплю очищуємо, натираємо на крупній тертці. Рідину, яка виділилася, зливаємо.
  4. До картопляної маси додаємо цибулю, борошно, 2 столові ложки сметани або майонезу, вбиваємо яйця і видавлюємо через прес зубці часнику. Солимо, перчимо суміш і ретельно розмішуємо.
  5. Кожну відбивну покриваємо картопляним кляром — кладемо м'ясо на долоню, розподіляємо зверху трохи картопляної стружки, розрівнюємо. Те ж саме робимо і з другою стороною. У підсумку відбивні повинні бути повністю закутані картопляною масою.
  6. Сформовані напівфабрикати відразу викладаємо на сковороду з прогрітим маслом. Тримаємо на середньому вогні. Як тільки картопляна оболонка «схопиться» і помітно підсмажиться знизу, перевертаємо свинину. Обсмажуємо другу сторону.
  7. Напівготову страву розкладаємо всередині жароміцної форми. Для більшої соковитості зверху змащуємо відбивні сметаною або майонезом. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку приблизно на 20 хвилин. Доводимо м'ясо до готовності при температурі 180 градусів.

Готову свинину можна подавати як в гарячому вигляді, так і охолодженою. Доповнюємо ситну страву свіжими або солоними овочами, легкими салатами і т. д.

Джерело: Ukr.Media

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...