Це ситне м'ясне
блюдо, яке становить собою запечені відбивні в картопляному клярі. За
рецептом м'ясні заготовки покриваються "шубкою" з тертої картоплі,
злегка обсмажують на сковороді, а потім доходять до готовності в
духовці, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
- свинина — 500 г;
- картопля — 500 г;
- цибулина — 1 шт.;
- яйця — 2 шт.;
- борошно — 30 г;
- часник — 2 зубці;
- сметана або майонез — 150-200 г;
- рослинна олія (для смаження) — близько 30 мл;
- сіль, перець — за смаком.
Приготування:
- Свинину
промиваємо, обтираємо серветкою або просто просушуємо на дошці.
Видаливши можливі жирові прошарки, плівку, нарізаємо м'ясо порційними
пластами приблизно однакового розміру (товщиною не більше 1 см).
Обернувши харчовою плівкою, відбиваємо м'ясні заготовки з двох сторін.
Плівка запобігає розбризкуванню м'ясних шматочків і дозволить зберегти
робоче місце чистим.
- Солимо відбивні, приправляємо перцем, за бажанням посипаємо сушеними травами або іншими ароматними добавками
- Дрібно рубаємо очищену цибулину. Картоплю очищуємо, натираємо на крупній тертці. Рідину, яка виділилася, зливаємо.
- До
картопляної маси додаємо цибулю, борошно, 2 столові ложки сметани або
майонезу, вбиваємо яйця і видавлюємо через прес зубці часнику. Солимо,
перчимо суміш і ретельно розмішуємо.
- Кожну відбивну покриваємо
картопляним кляром — кладемо м'ясо на долоню, розподіляємо зверху трохи
картопляної стружки, розрівнюємо. Те ж саме робимо і з другою стороною. У
підсумку відбивні повинні бути повністю закутані картопляною масою.
- Сформовані
напівфабрикати відразу викладаємо на сковороду з прогрітим маслом.
Тримаємо на середньому вогні. Як тільки картопляна оболонка «схопиться» і
помітно підсмажиться знизу, перевертаємо свинину. Обсмажуємо другу
сторону.
- Напівготову страву розкладаємо всередині жароміцної
форми. Для більшої соковитості зверху змащуємо відбивні сметаною або
майонезом. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку приблизно на 20
хвилин. Доводимо м'ясо до готовності при температурі 180 градусів.
Готову
свинину можна подавати як в гарячому вигляді, так і охолодженою.
Доповнюємо ситну страву свіжими або солоними овочами, легкими салатами і
т. д.
При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...
Православна церква України 20 січня за новим стилем вшановує пам'ять вірменського священика і пророка Євфимія Великого. За старим стилем 20 січня відзначають Собор Іоанна Хрестителя або по-народному - Іванів день.
. Цей день здавна вважається небезпе...