Бісквіт — це повітряна випічка, яку можна подавати на стіл в готовому варіанті. Також бісквіт використовують як основу для тортів чи тістечок, просочуючи його джемами або кремом. Патріоти України знайшли в мережі основні таємниці приготування бісквіту.
Готувати бісквіт дуже легко, але потрібно пам’ятати про деякі правила. Для того, щоб випічка вийшла легкою і повітряною, яйця для тіста потрібно дуже ретельно збивати.
Також важливо не чіпати бісквіт в духовці і не відкривати духовку доки він повністю не буде готовий, інакше бісквіт осяде.
Складові:
Просіваємо борошно два рази (так бісквіт вийде пишним) і змішуємо його з какао. Для класичного бісквіта можна не використовувати какао.
Яйця добре збиваємо вінчиком або міксером. Поступово всипаємо цукор і щіпку солі, продовжуючи збивати.
Суміш повинна вийти пишною і значно збільшиться, тому збивати треба добре і довго.
У збиту яєчну масу поступово всипаємо борошно і какао (можна не використовувати какао). Відразу висипати борошно не варто, тісто може вийти дуже густим. Акуратно перемішуємо тісто знизу вгору.
Розігріваємо духовку до 180 ° C. Змащуємо форму для випікання олією і виливаємо тісто. Також дно форми можна застелити пергаментним папером. Випікаємо бісквіт 35−40 хв.
Дуже важливо не відкривати дверцята духовку і не чіпати деко до повної готовності бісквіта (або хоча б перші 20 хв.), інакше бісквіт не буде повітряним.
Форму з готовим бісквітом перевертаємо і залишаємо на 20 хв. Потім дістаємо бісквіт з форми і даємо йому трохи охолонути. Якщо бісквіт використовуватимуть для приготування тортів, він повинен постояти 10−12 годин, після чого його можна розрізати.
При подачі бісквіт можна посипати цукровою пудрою або прикрасити збитими вершками. Або ж використовувати бісквіт для приготування шоколадного або іншого торта.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...