Таємниці приготування ідеального бісквіту: З какао і без

Готувати бісквіт дуже легко, але потрібно пам’ятати про деякі правила.

Бісквіт — це повітряна випічка, яку можна подавати на стіл в готовому варіанті. Також бісквіт використовують як основу для тортів чи тістечок, просочуючи його джемами або кремом. Патріоти України знайшли в мережі основні таємниці приготування бісквіту.

Готувати бісквіт дуже легко, але потрібно пам’ятати про деякі правила. Для того, щоб випічка вийшла легкою і повітряною, яйця для тіста потрібно дуже ретельно збивати.

Також важливо не чіпати бісквіт в духовці і не відкривати духовку доки він повністю не буде готовий, інакше бісквіт осяде.

Складові:

  • яйце — 6 шт.
  • борошно — 180 г
  • цукор — 180 г
  • какао — 30−50 г

Готуємо тісто для бісквіта

Просіваємо борошно два рази (так бісквіт вийде пишним) і змішуємо його з какао. Для класичного бісквіта можна не використовувати какао.

Яйця добре збиваємо вінчиком або міксером. Поступово всипаємо цукор і щіпку солі, продовжуючи збивати.

Суміш повинна вийти пишною і значно збільшиться, тому збивати треба добре і довго.

У збиту яєчну масу поступово всипаємо борошно і какао (можна не використовувати какао). Відразу висипати борошно не варто, тісто може вийти дуже густим. Акуратно перемішуємо тісто знизу вгору.

Випікаємо бісквіт

Розігріваємо духовку до 180 ° C. Змащуємо форму для випікання олією і виливаємо тісто. Також дно форми можна застелити пергаментним папером. Випікаємо бісквіт 35−40 хв.

Дуже важливо не відкривати дверцята духовку і не чіпати деко до повної готовності бісквіта (або хоча б перші 20 хв.), інакше бісквіт не буде повітряним.

Форму з готовим бісквітом перевертаємо і залишаємо на 20 хв. Потім дістаємо бісквіт з форми і даємо йому трохи охолонути. Якщо бісквіт використовуватимуть для приготування тортів, він повинен постояти 10−12 годин, після чого його можна розрізати.

При подачі бісквіт можна посипати цукровою пудрою або прикрасити збитими вершками. Або ж використовувати бісквіт для приготування шоколадного або іншого торта.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...