Таємниці приготування ідеального бісквіту: З какао і без

Готувати бісквіт дуже легко, але потрібно пам’ятати про деякі правила.

Бісквіт — це повітряна випічка, яку можна подавати на стіл в готовому варіанті. Також бісквіт використовують як основу для тортів чи тістечок, просочуючи його джемами або кремом. Патріоти України знайшли в мережі основні таємниці приготування бісквіту.

Готувати бісквіт дуже легко, але потрібно пам’ятати про деякі правила. Для того, щоб випічка вийшла легкою і повітряною, яйця для тіста потрібно дуже ретельно збивати.

Також важливо не чіпати бісквіт в духовці і не відкривати духовку доки він повністю не буде готовий, інакше бісквіт осяде.

Складові:

  • яйце — 6 шт.
  • борошно — 180 г
  • цукор — 180 г
  • какао — 30−50 г

Готуємо тісто для бісквіта

Просіваємо борошно два рази (так бісквіт вийде пишним) і змішуємо його з какао. Для класичного бісквіта можна не використовувати какао.

Яйця добре збиваємо вінчиком або міксером. Поступово всипаємо цукор і щіпку солі, продовжуючи збивати.

Суміш повинна вийти пишною і значно збільшиться, тому збивати треба добре і довго.

У збиту яєчну масу поступово всипаємо борошно і какао (можна не використовувати какао). Відразу висипати борошно не варто, тісто може вийти дуже густим. Акуратно перемішуємо тісто знизу вгору.

Випікаємо бісквіт

Розігріваємо духовку до 180 ° C. Змащуємо форму для випікання олією і виливаємо тісто. Також дно форми можна застелити пергаментним папером. Випікаємо бісквіт 35−40 хв.

Дуже важливо не відкривати дверцята духовку і не чіпати деко до повної готовності бісквіта (або хоча б перші 20 хв.), інакше бісквіт не буде повітряним.

Форму з готовим бісквітом перевертаємо і залишаємо на 20 хв. Потім дістаємо бісквіт з форми і даємо йому трохи охолонути. Якщо бісквіт використовуватимуть для приготування тортів, він повинен постояти 10−12 годин, після чого його можна розрізати.

При подачі бісквіт можна посипати цукровою пудрою або прикрасити збитими вершками. Або ж використовувати бісквіт для приготування шоколадного або іншого торта.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...