"Так не можна": Професійна пекарка стверджує, що люди неправильно зберігають хліб

Професійна пекарка Сара Брайденстайн підказала, де найкраще зберігати хліб і як накривати його для максимальної свіжості. Про це пишеDaily Express, передають Патріоти України.

Буханець хліба — один із головних продуктів на більшості кухонь по всьому світу. Часто люди залишають хліб лежати на столі, не думаючи про його збереження.

Сара Брайденстайн, професійна пекарка, шеф-кухарка і жінка, яка разом зі своїм чоловіком ось уже шість років керує компанією Baking Kneads, поділилася деякими порадами. На запитання про те, де найкраще зберігати хліб, вона відповіла, що "ідеальним місцем" є прохолодне і сухе місце, запропонувавши поставити кошик для хліба якомога далі від плити.

"Для щоденного вживання загорніть буханець у паперовий пакет або бавовняну тканину, щоб збалансувати цей хитрий танець між збереженням вологи та захистом від цвілі", — порадила Сара.

Тим часом на думку жінки, найгірше місце для зберігання хліба — це холодильник. "Я зрозуміла це на власному досвіді, коли тільки починала пекти. Хоча магазинний хліб, напханий консервантами, може певною мірою витримати такі умови, але це не ідеальний вибір. Холодильник може відтермінувати появу плісняви, але він прискорює процес черствіння, тому так робити не можна", — додала вона.

Якщо люди зазнають труднощів зі зберіганням хліба, оскільки не можуть досить швидко його з'їсти, чудовим варіантом є його заморожування. Однак при цьому необхідно правильно і щільно загорнути буханець, щоб він "не втратив у якості та текстурі". Цю пораду було дано після того, як інший експерт підтвердив, що картопля зберігається найдовше, якщо її тримати в прохолодному темному місці з мінімальним впливом вологи і світла, щоб запобігти її гниттю. Те ж саме стосується та інших коренеплодів, таких як морква і ріпа.

"За умови правильного зберігання ціла головка часнику може прослужити до пів року, проте після того, як ви розділите зубчики на частини, термін їхнього зберігання різко скорочується і становить, як правило, від двох до трьох тижнів", — розповів професіонал.

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Чому щасливі стосунки іноді дають тріщину: ТОП-6 причин

вівторок, 25 листопад 2025, 9:15

На початку стосунків усе здається ідеальним, а закохані не можуть насититися одне одним. З часом певні фактори можуть почати руйнувати навіть найміцніші відносини, передають Патріоти України. Немає універсального рецепта, але спільна готовність працюва...