Риба - відмінна страва до святкового столу та до сімейної вечері. Готується вона просто, а виходить неймовірно смачною, передають Патріоти України.
Але існують помилки, які зроблять вашу страву несмачною або навіть неїстівною. Про них разом із "РБК-Україна" і розповімо.
Риба – ніжний та делікатний продукт, який швидко втрачає свої смакові якості. Бажано для її приготування використовувати свіжу рибу. Якщо ж ви готуватимете із замороженої риби, то перекладете її з морозилки в холодильник на ніч. При розморожуванні продукту в мікрохвильовій печі або гарячій воді вона стане сухою і несмачною.
Смажити рибу також необхідно правильно. Олія на сковороді повинна бути гарячою. В іншому випадку риба почне виділяти сік і тушкуватись, а не обсмажуватися.
У сковороду краще викладати по 2-3 шматочки. Якщо риби багато і хочеться зекономити час, краще смажити її на двох сковородах.
Як правило, рибу панують у звичайній пшеничному борошні — саме воно дає неповторну скоринку, робить продукт апетитним і не дає підгоріти. Але при великій кількості борошна страва починає підгоряти, а риба набуває неприємного аромату. Перед смаженням потрібно струсити з кожного шматочка зайве борошно.
Риба готується дуже швидко. Якщо її смажити довго, риба стане сухою та несмачною. На 1 см риби вам потрібно не більше 2 хвилин на сковороді, а загальний час приготування не повинен перевищувати 12-15 хвилин.
Не перевертайте часто рибу — її скоринка може порватися, а м'якуш прилипне до сковороди. Дайте їй спокійно обсмажитись одному боці, а потім акуратно переверніть.
Знизити артеріальний тиск без таблеток можливо, особливо якщо тиск підвищився помірно або епізодично. Ось кілька ефективних способів, передають Патріоти України. Якщо хочеш, я можу допомогти створити коротку програму самоконтролю або план харчування пр...
Їсти яблука щодня — це загалом корисна звичка. Існує навіть англійське прислів’я: “An apple a day keeps the doctor away” — «Одне яблуко на день — і лікар не потрібен». Ось що відбувається з організмом, якщо регулярно споживати яблука, передають Патріот...