Так ніколи не роблять у ресторанах! Головні помилки при приготуванні риби

Риба - відмінна страва до святкового столу та до сімейної вечері. Готується вона просто, а виходить неймовірно смачною, передають Патріоти України.

Але існують помилки, які зроблять вашу страву несмачною або навіть неїстівною. Про них разом із "РБК-Україна" і розповімо.

Основні помилки у приготуванні риби

Риба – ніжний та делікатний продукт, який швидко втрачає свої смакові якості. Бажано для її приготування використовувати свіжу рибу. Якщо ж ви готуватимете із замороженої риби, то перекладете її з морозилки в холодильник на ніч. При розморожуванні продукту в мікрохвильовій печі або гарячій воді вона стане сухою і несмачною.

Смажити рибу також необхідно правильно. Олія на сковороді повинна бути гарячою. В іншому випадку риба почне виділяти сік і тушкуватись, а не обсмажуватися.

У сковороду краще викладати по 2-3 шматочки. Якщо риби багато і хочеться зекономити час, краще смажити її на двох сковородах.

Як правило, рибу панують у звичайній пшеничному борошні — саме воно дає неповторну скоринку, робить продукт апетитним і не дає підгоріти. Але при великій кількості борошна страва починає підгоряти, а риба набуває неприємного аромату. Перед смаженням потрібно струсити з кожного шматочка зайве борошно.

Риба готується дуже швидко. Якщо її смажити довго, риба стане сухою та несмачною. На 1 см риби вам потрібно не більше 2 хвилин на сковороді, а загальний час приготування не повинен перевищувати 12-15 хвилин.

Не перевертайте часто рибу — її скоринка може порватися, а м'якуш прилипне до сковороди. Дайте їй спокійно обсмажитись одному боці, а потім акуратно переверніть.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...