Так обідали запорізькі козаки! Ситна страва з картоплі, якою можна нагодувати всю родину

Ця страва з козацької похідної кухні пройшла через століття. Звісно, вона має видозміни, але суть збереглась. Як приготувати апетитні галушки з картопляного тіста з курячим фаршем, розповіли на порталі "На пенсії", передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 грамів
  • Борошно – 300-350 грамів
  • Манка – 2 столові ложки
  • Яйця – 1 штука
  • Для фаршу:
  • Куряче філе – 250 грамів
  • Цибуля – 1 штука
  • Сіль та перець – до смаку

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо картоплю, варимо до готовності і товчемо на пюре. Охолоджуємо пюре, додаємо манку, яйце і перемішуємо.
  2. Поступово додаємо просіяне борошно, замішуючи м'яке тісто, яке трохи липне до рук.
  3. Залишаємо тісто на 30 хвилин.
  4. Нарізаємо куряче філе і цибулю дрібними шматочками. Додаємо 1-2 столові ложки холодної води, перемішуємо.
  5. Розділяємо тісто на невеликі частини. Розкатуємо кожну частину, викладаємо в центр столову ложку фаршу. Защипуємо краї, формуючи колобки.
  6. Кип'ятимо воду, солимо і опускаємо галушки в киплячу воду. Варимо до спливання, потім зменшуємо вогонь і варимо ще близько 10 хвилин.

Подаємо галушки зі сметаною, смаженою цибулею або вершковим маслом. За бажанням, до фаршу можна додати гриби, зелень або інші інгредієнти на ваш смак.

Все просто! Як почистити пральну машину без хімії

понеділок, 28 квітень 2025, 20:02

Для того, щоб ваша білизна пахнула свіжістю, ви повинні ретельно чистити свою пральну машину щомісяця. Для цього можна використати два побутові засоби, які точно є у вашій шафі, передають Патріоти України. Блогерка та експертка з прибирання Крісті под...

Це може здивувати! Чому одні люблять гостру їжу, а інші - ні - пояснення

понеділок, 28 квітень 2025, 19:39

Ви любите гостру їжу? Відповідь на це питання — один із найкращих лакмусових папірців у кулінарному світі. Як виявилося, є причина, чому ви віддаєте перевагу такій їжі. Що відбувається з нашим організмом і звідки такі уподобання, розповідає Eat This No...