Так обідали запорізькі козаки! Ситна страва з картоплі, якою можна нагодувати всю родину

Ця страва з козацької похідної кухні пройшла через століття. Звісно, вона має видозміни, але суть збереглась. Як приготувати апетитні галушки з картопляного тіста з курячим фаршем, розповіли на порталі "На пенсії", передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 грамів
  • Борошно – 300-350 грамів
  • Манка – 2 столові ложки
  • Яйця – 1 штука
  • Для фаршу:
  • Куряче філе – 250 грамів
  • Цибуля – 1 штука
  • Сіль та перець – до смаку

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо картоплю, варимо до готовності і товчемо на пюре. Охолоджуємо пюре, додаємо манку, яйце і перемішуємо.
  2. Поступово додаємо просіяне борошно, замішуючи м'яке тісто, яке трохи липне до рук.
  3. Залишаємо тісто на 30 хвилин.
  4. Нарізаємо куряче філе і цибулю дрібними шматочками. Додаємо 1-2 столові ложки холодної води, перемішуємо.
  5. Розділяємо тісто на невеликі частини. Розкатуємо кожну частину, викладаємо в центр столову ложку фаршу. Защипуємо краї, формуючи колобки.
  6. Кип'ятимо воду, солимо і опускаємо галушки в киплячу воду. Варимо до спливання, потім зменшуємо вогонь і варимо ще близько 10 хвилин.

Подаємо галушки зі сметаною, смаженою цибулею або вершковим маслом. За бажанням, до фаршу можна додати гриби, зелень або інші інгредієнти на ваш смак.

Що потрібно додати до тіста, щоб приготувати млинці з дірочками

понеділок, 20 січень 2025, 16:12

Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...

Секрет господинь! Що зробити, щоб котлети не прилипали до сковороди

понеділок, 20 січень 2025, 9:12

При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...