Так роблять кухарі у ресторанах: Додайте цей секретний інгредієнт - і м’ясо буде фантастичним

Є три причини, чому кухарі додають олію при маринуванні м'яса чи риби, передають Патріоти України.

Рівномірний розподіл спецій

Олія допомагає розчинити спеції, розподіляючи їх рівномірно по всій товщі м'яса або риби. Це важливо, особливо якщо стоїть завдання замаринувати велику кількість продуктів — так ви будете впевнені, що кожен шматочок ароматний та смачний. Також для нежирних сортів м'яса, таких як куряча грудка або телятина це має цікавий відтінок смаку.

Запобігання обвітрюванню

Олія створює на поверхні продукту захисну плівку, яка запобігає втраті вологи. Це допомагає м'ясу або рибі зберегти свою соковитість і ніжний смак, що особливо актуально при тривалому маринуванні.

Заміна жиру при обсмажуванні

Найкраща частина — якщо ви маринували м'ясо або рибу з олією, вам більше не потрібно буде додавати окремий жир при обсмажуванні. Це допоможе вам приготувати страву без зайвого жиру і калорій.

"Популярний тренд у TikTok може вбити вашого собаку": Ветлікар б’є на сполох через небезпечну пораду в мережі

четвер, 3 липень 2025, 6:14

Британський ветеринар Бен, відомий як @ben.the.vet, шокував користувачів TikTok, розвінчавши смертельно небезпечний тренд - давати собакам і кішкам людські знеболювальні, зокрема ібупрофен, передають Патріоти України. У відео, яке набрало тисячі перегл...

Яка кава найкорисніша? Експерти розкрили несподівану правду

четвер, 3 липень 2025, 5:40

Кава - це не просто улюблений напій мільйонів, а й справжній джерело корисних речовин. Але чи всі види кави однаково корисні? Експерти впевнені: вибір правильного сорту та способу приготування може значно вплинути на ваше здоров’я, передають Патріоти У...