Так роблять кухарі у ресторанах: Додайте цей секретний інгредієнт - і м’ясо буде фантастичним

Є три причини, чому кухарі додають олію при маринуванні м'яса чи риби, передають Патріоти України.

Рівномірний розподіл спецій

Олія допомагає розчинити спеції, розподіляючи їх рівномірно по всій товщі м'яса або риби. Це важливо, особливо якщо стоїть завдання замаринувати велику кількість продуктів — так ви будете впевнені, що кожен шматочок ароматний та смачний. Також для нежирних сортів м'яса, таких як куряча грудка або телятина це має цікавий відтінок смаку.

Запобігання обвітрюванню

Олія створює на поверхні продукту захисну плівку, яка запобігає втраті вологи. Це допомагає м'ясу або рибі зберегти свою соковитість і ніжний смак, що особливо актуально при тривалому маринуванні.

Заміна жиру при обсмажуванні

Найкраща частина — якщо ви маринували м'ясо або рибу з олією, вам більше не потрібно буде додавати окремий жир при обсмажуванні. Це допоможе вам приготувати страву без зайвого жиру і калорій.

Народні прикмети на 18 вересня. Кому дівочі посиденьки, а кому шинкувати капусту на зиму

четвер, 18 вересень 2025, 7:11

18 вересня за новим церковним календарем (1 жовтня за старим) - день пам'яті святої мучениці Аріадни Промиської. У народі день прозвали Аріна Шипшиниця, зазначають Патріоти України. За старим календарним стилем - день пам'яті пророка Захарії, його друж...

Бережіться! Американські науковці визначили групи крові, носії яких найчастіше схильні до онкології та інших патологій

четвер, 18 вересень 2025, 6:15

Онкологічні заховорювання не розбирають, хто перед ними: звичайна людина чи член королівської родини. Виникнення онкохвороб обумовлено багатьма факторами, серед яких, за твердженням американських вчених, може бути й група крові людини, передають Патріо...