Так смакує Україна: Євген Клопотенко назвав топ українських страв, які обов’язково варто скуштувати іноземцям

Популярний шеф-кухар і кулінарний експерт Євген Клопотенко поділився чотирма стравами, які найкраще передають смак України, пишуть Патріоти України.

На зйомках шоу Я люблю Україну він озвучив свій топ, в якому нема ні вареників, ні голубців. «На мою думку, щоб відчути смак України, іноземцям потрібно скуштувати сирники, борщ, форшмак і чебуреки», — неочікувано заявив Євген Клопотенко. Він додав, що особисто для нього Україна смакує димком, великою кількістю овочів, білими грибами та сметаною.

Клопотенко наголосив, що з року в рік харчові звички українців змінюються на краще. Так, наприклад, зі святкових застіль поступово зникають майонезні салати. Їх усе частіше замінюють страви національної кухні.

«Я прагну змінити харчові звички українців, а якщо бути точнішим — покращити їх. Це моя головна ціль. У мене є багато точок контролю, як я це відстежую. По-перше, це мій сайт. На сайті з кожним роком усе більше запитів на рецепти саме української кухні. Але найважливіше те, що останні три роки люди перестають шукати майонезні салати на Новий рік, а підбирають щось корисне та свіже», — коментує кухар.

Кулінарний експерт звернув увагу, що навіть у магазинах збільшився попит на українські продукти, а це свідчить про те, що українці споживають усе більше національних страв. На думку Євгена Клопотенка, це один з проявів самопізнання та самоідентичності.

«Через їжу ми також пізнаємо себе, пізнаємо свою культуру. Так, багато людей все ще люблять пюре, яке є французькою стравою, обожнюють котлети, що є італійською або німецькою стравою. Ми лише рухаємося до того, щоб їсти юшку, товченку та шпундру. І прийдемо до цього через років 10−15, але важливо, що цей великий шлях уже розпочато».

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...