Талановита українська кулінарка обожнює тішити рідних яскравими, поживними стравами. Фаворит усієї її сім'ї - курятина. А з Лізиними рецептами ніжну курочку оцінять і фанати червоного м'яса, зазначають Патріоти України.
На приготування курятини не потрібно багато часу. А поєднується вона з найрізноманітнішими соусами та гарнірами – від гречки до булгуру. Мерщій готувати разом!
Курка в апельсиновому соусі
Час: 45 хвилин
Порції: 4 порції
Приготування:
Ретельно помийте куряче філе, просушіть його на паперовому рушнику та наріжте на середні шматочки.
Посоліть та перемішайте м'ясо, щоб спеції рівномірно розійшлися по курятині.
Натріть цедру половини апельсина на дрібній тертці.
Сік з апельсинів змішайте з цедрою у окремій мисочці.
Додайте вичавлений через прес часник та дрібно нарізаний перець чилі.
Влийте до суміші мед, всипте імбир та посоліть. Перемішайте маринад.
Обваляйте шматочки курочки в борошні та обсмажте на розігрітій сковорідці з олією до золотистої скоринки з обох сторін.
На сковорідці, де смажилася курка, приготуйте соус: вилийте маринад до м'яса та варіть до загущування.
Зніміть страву з плити й подавайте просто на сковорідці до столу.
Смачного!
Ніжні курячі котлети
Час: 60 хвилин
Порції: 10
Приготування:
Наріжте великими шматками картоплю, цибулю, куряче філе.
Батон замочіть в молоці. Всі ці інгредієнти пропустіть через м'ясорубку, щоб отримати однорідний фарш.
Додайте спецій та перемішайте фарш для котлет.
Накрийте його шаром харчової плівки та відправте "відпочити" в холодильник на 30 хвилин.
Підготуйте миску з холодною водою, блюдце з манкою.
Розігрійте сковорідку з олією.
Змочіть руки у холодній воді, сформуйте з фаршу котлету та посипте її манною крупою.
Сформовані котлети обсмажте до готовності на сковорідці з обох сторін.
Якщо у вас не має алергії, кисломолочні продукти, особливо кефір та йогурт, можуть бути корисними для кишківника. А при непереносності лактози також є шанс знайти альтернативу, але краще попередньо проконсультуватися з гастроентерологом, передають Патр...
Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...