Така смакота! Як зробити морозиво з йогурту - простий рецепт у домашніх умовах

Морозиво з йогурту - чудова альтернатива покупному морозиву, яка поєднує в собі користь та смак.

Йогурт є джерелом пробіотиків, які підтримують здоров’я кишківника, покращують травлення та зміцнюють імунітет. Він також містить білок, кальцій та вітаміни групи В.

Морозиво з йогурту зазвичай має меншу калорійність порівняно з традиційним морозивом на основі вершків.

Як зробити морозиво з йогурту в домашніх умовах та які інгредієнти можна додати для покращення смаку – читайте в матеріалі.

При приготуванні цього освіжаючого смаколика в домашніх умовах можна експериментувати з різними інгредієнтами та створювати власні унікальні рецепти. Ось кілька ідей:

  • Нарізані свіжі ягоди чи фрукти (полуниця, малина, чорниці, вишня, журавлина, банани, манго).
  • сухофрукти (курага, інжир, родзинки, в’ялена журавлина).
  • горіхи (мигдаль, кеш’ю, фундук, фісташки).
  • насіння (чіа, гарбузове, льон).
  • Шоколадні крихти чи какао.
  • Замість цукрової пудрти чи цукру: фруктоза, мед, сироп до смаку.
  • Джем чи варення.
  • Кокосова стружка.
  • Спеції: імбир, кориця, кардамон.
  • Мюслі або гранола.
  • М’ята чи меліса.

Як зробити з йогурту морозиво

Експериментуйте з різними поєднаннями цих додатків, щоб знайти свої улюблені варіанти. Рецепт морозива з йогурту дозволяє проявити креативність.

Інгредієнти:

  • йогурт густий натуральний – 2 склянки
  • густий джем (кисло-солодкий) – 1-2 ст. л.
  • сік лимона – 2 ст. л.
  • цукрова пудра – 1-2 ст. л.
  • лікер за бажанням – 1-2 ст. л. чи ванілін – дрібка

Морозиво з йогурту: рецепт покроково

  1. Йогурт викладаємо у зручну для збивання ємність. Додаємо цукрову пудру, сік лимона та лікер чи ванілін. Гарно збиваємо.
  2. Перекладаємо отриману масу у ємність для заморожування.
  3. Додаємо до йогурту джем і акуратно перемішуємо. Повинна вийти не однорідна апетитна маса.
  4. Акуратно йогурт з джемом та перекладаємо у ємність для заморожування. Накриваємо кришкою.
  5. Процес приготування займає близько 3-4 годин. Кожні пів години морозиво з йогурту треба перемішувати.

Готове морозиво з йогурту можна одразу смакувати або зберігати в морозильній камері до подачі до 2 місяців.

Зберігаємо морозиво в герметичній ємності, щоб запобігти утворенню кристалів льоду та поглинанню сторонніх запахів. Підписуємо ємність зазначивши дату приготування, щоб знати, скільки часу морозиво вже знаходиться в морозилці. Велика кількість льоду може свідчити про те, що морозиво зберігалося неправильно або занадто довго.

Справжній скарб! Названо мед, який знижує рівень холестерину та захищає кровоносні судини

четвер, 20 листопад 2025, 7:15

Ріпаковий мед - це справжній скарб. Особливо варто звернути на нього увагу людям похилого віку, пише Onet dom, передають Патріоти України. Такий мед має світлий, солом'яний колір та ніжну консистенцією. Його м'який смак задовольнить навіть найвибагливі...

Це така смакота! Як приготувати делікатесний чай, як у дорогому ресторані

четвер, 20 листопад 2025, 6:42

Натуральний фруктовий чай, який готується з апельсина, лимона, імбиру та інших інгредієнтів, коштує у ресторанах дорого. Але такий напій ви можете приготувати й вдома. І він обійдеться вам набагато дешевше, передають Патріоти України. Процес приготуван...