Такі смаколики готували всі бабусі! Справжні цукрові булочки - як у дитинстві

Цукрові плюшки....ммм...це така смакота, передають Патріоти України.

Необхідні продукти

Для опари:

  • 30 грамів сирих дріжджів
  • 250 мілілітрів молока
  • 1 столова ложка цукру (від загального обсягу)
  • 2 столові ложки борошна (від загального обсягу)

Для тіста:

  • 120 грамів цукру
  • 2 курячих яйця
  • 4 грами ванільного цукру
  • щіпка солі
  • 70 грамів вершкового масла
  • 30 мл рослинної олії
  • 700 грамів пшеничного борошна
  • 150 грамів сметани
  • 15 грамів розпушувача

Додатково:

  • 50 грамів рослинної олії
  • 30 грамів цукру
  • 1 куряче яйце

Починаємо приготування:

  1. Приготуємо опару. У миску наливаємо тепле молоко (35-38 градусів), додаємо дріжджі, цукор і борошно. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
  2. У чашку вбиваємо яйця, додаємо сіль і перемішуємо. Додаємо суміш до опари, залишаємо трохи для змащування. Туди ж додаємо цукор, що залишився, додаємо розм'якшене вершкове масло, сметану і розпушувач. Все перемішуємо, всипаємо борошно і замішуємо тісто. Воно виходить м'яким і липким. Додаємо в тісто олію і ще трохи вимішуємо. Готове тісто накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  3. Через відведений час обминаємо тісто, знову накриваємо кришкою і залишаємо ще на 30 хвилин.
  4. Потім беремо шматочок тіста, кладемо на дошку, розкочуємо в овал, змащуємо олією і присипаємо цукром. Скачуємо в рулет і складаємо навпіл, край скріплюємо. Робимо надріз посередині (не до кінця) і вивертаємо краї. Таким чином формуємо всі плюшки. Готові булочки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
  5. Змащуємо їх яйцем і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. А потім відразу ж подаємо до столу.

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Це псує техніку! Названо головні помилки при розморожуванні холодильника

середа, 14 травень 2025, 13:09

Розмороження холодильника – це важливий процес, який впливає на ефективність роботи приладу та збереження продуктів. Багато хто нехтує правильним доглядом, що призводить до передчасного зносу техніки. Редакція FoodOboz розповість про основні помилки пр...

Це може здивувати! Ось що потрібно з'їсти о 13:00, щоб позбутися втоми до кінця дня

середа, 14 травень 2025, 12:05

Щоб не відчувати сильну втому та занепад сил у тілі після обіду, допоможуть корисні перекуси. Експерт назвала продукти, які варто їсти о 13:00 для кращого самопочуття, передають Патріоти України з посиланням на сайт The Mirror. Важливо їсти збалансова...