Цукрові плюшки....ммм...це така смакота, передають Патріоти України.
Необхідні продукти
Для опари:
30 грамів сирих дріжджів
250 мілілітрів молока
1 столова ложка цукру (від загального обсягу)
2 столові ложки борошна (від загального обсягу)
Для тіста:
120 грамів цукру
2 курячих яйця
4 грами ванільного цукру
щіпка солі
70 грамів вершкового масла
30 мл рослинної олії
700 грамів пшеничного борошна
150 грамів сметани
15 грамів розпушувача
Додатково:
50 грамів рослинної олії
30 грамів цукру
1 куряче яйце
Починаємо приготування:
Приготуємо
опару. У миску наливаємо тепле молоко (35-38 градусів), додаємо
дріжджі, цукор і борошно. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і
залишаємо на 15 хвилин.
У чашку вбиваємо яйця, додаємо сіль і
перемішуємо. Додаємо суміш до опари, залишаємо трохи для змащування.
Туди ж додаємо цукор, що залишився, додаємо розм'якшене вершкове масло,
сметану і розпушувач. Все перемішуємо, всипаємо борошно і замішуємо
тісто. Воно виходить м'яким і липким. Додаємо в тісто олію і ще трохи
вимішуємо. Готове тісто накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці
на 1 годину.
Через відведений час обминаємо тісто, знову накриваємо кришкою і залишаємо ще на 30 хвилин.
Потім
беремо шматочок тіста, кладемо на дошку, розкочуємо в овал, змащуємо
олією і присипаємо цукром. Скачуємо в рулет і складаємо навпіл, край
скріплюємо. Робимо надріз посередині (не до кінця) і вивертаємо краї.
Таким чином формуємо всі плюшки. Готові булочки перекладаємо на деко,
застелене пергаментним папером.
Змащуємо їх яйцем і
відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом
20 хвилин. А потім відразу ж подаємо до столу.
Прикрасьте свій внутрішній дворик рослинами, які залишаються зеленими, яскравими та квітучими, не вимагаючи ретельного догляду чи постійного поливу, передають Патріоти України. На щастя, деякі рослини не тільки красиві, але й практично незнищенні, за с...