Цукрові плюшки....ммм...це така смакота, передають Патріоти України.
Необхідні продукти
Для опари:
30 грамів сирих дріжджів
250 мілілітрів молока
1 столова ложка цукру (від загального обсягу)
2 столові ложки борошна (від загального обсягу)
Для тіста:
120 грамів цукру
2 курячих яйця
4 грами ванільного цукру
щіпка солі
70 грамів вершкового масла
30 мл рослинної олії
700 грамів пшеничного борошна
150 грамів сметани
15 грамів розпушувача
Додатково:
50 грамів рослинної олії
30 грамів цукру
1 куряче яйце
Починаємо приготування:
Приготуємо
опару. У миску наливаємо тепле молоко (35-38 градусів), додаємо
дріжджі, цукор і борошно. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і
залишаємо на 15 хвилин.
У чашку вбиваємо яйця, додаємо сіль і
перемішуємо. Додаємо суміш до опари, залишаємо трохи для змащування.
Туди ж додаємо цукор, що залишився, додаємо розм'якшене вершкове масло,
сметану і розпушувач. Все перемішуємо, всипаємо борошно і замішуємо
тісто. Воно виходить м'яким і липким. Додаємо в тісто олію і ще трохи
вимішуємо. Готове тісто накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці
на 1 годину.
Через відведений час обминаємо тісто, знову накриваємо кришкою і залишаємо ще на 30 хвилин.
Потім
беремо шматочок тіста, кладемо на дошку, розкочуємо в овал, змащуємо
олією і присипаємо цукром. Скачуємо в рулет і складаємо навпіл, край
скріплюємо. Робимо надріз посередині (не до кінця) і вивертаємо краї.
Таким чином формуємо всі плюшки. Готові булочки перекладаємо на деко,
застелене пергаментним папером.
Змащуємо їх яйцем і
відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом
20 хвилин. А потім відразу ж подаємо до столу.
Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...
Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...