Такого впливу на імунітет не очікували: Вчені виявили ще одну негативну властивість фастфуду

Фастфуд може викликати в організмі імунну реакцію, схожу з реакцією на небезпечну бактеріальну інфекцію. Нове дослідження вчених поставило під питання безпеку їжі з кафе швидкого харчування. Що виявили вчені і який вплив має фастфуд на організм, розповіли у виданні "Контракти", передають Патріоти України.

Вчені провели дослідження на мишах і давали їм "еквівалент" їжі швидкого харчування з високим вмістом насичених жирів, цукру і солі. На такій дієті мишей тримали рівно місяць і не давали їм свіжих овочів, фруктів або клітковини. Така дієта призвела до того, що у мишей почало збільшуватися кількість імунних клітин в крові. Така реакція буває в організмі в тому випадку, якщо організм вражений мікробною або бактеріальною інфекцією.

Крім того, дослідники виявили ще одну властивість дієти з фастфуду – така їжа викликає агресивний стан тривоги, яка через регулярне вживання такої їжі може зберігатися досить тривалий час. "Нездорова дієта призвела до несподіваного збільшення кількості певних імунних клітин в крові мишей, особливо гранулоцитів і моноцитів", - розповіла один з авторів дослідження Анетт Крайст.

Вона пояснила, що організм мишей почав реагувати на дієту швидкого приготування так, як ніби в організмі з'явився вірус або бактерія, яку почав атакувати імунітет. За словами вчених, проста відмова від фастфуду і повернення до режиму звичайного харчування буде недостатнім для скасування змін в організмі. Після того як мишей повернули до звичайної зернової дієти, запалення в їх організмах зникло, але генетичне програмування залишилося.

"Нещодавно було виявлено, що вроджена імунна система має форму пам'яті. Після інфекції захисні сили організму залишаються в стані тривоги, щоб швидше відреагувати на нову атаку", - наголошується в дослідженні. Така реакція організму раніше спостерігалася тільки після впливів вірусів та інфекцій, і не була пов'язана з їжею. А це означає, за словами вчених, що регулярне вживання фастфуду може бути пов'язано з діабетом другого типу, ожирінням і проблемами з серцевою системою.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...