Такого ви ще не куштували! ТОП-10 смачних способів "поліпшити" вівсянку

Вівсянка - обов'язкова частина раціону у багатьох дієтах. Але їсти її вранці кожен день занадто нудно, тому можна внести різноманітність і зробити страви з цієї каші в рази смачніше! Як цього досягти, розповіла дієтолог Альбіна Комісарова. На сторінці в Instagram вона опублікувала топ-10 варіантів страв з вівсянки на кожен день, передають Патріоти України.

Вівсянка - ось без чого не обходиться жодна дієта. Чому саме вона? Вівсянка не є обов'язковою частиною здорового харчування, якщо ви не любите вівсянку ви не зобов'язані її їсти насильно, існує маса інших круп, які можуть вам сподобається.

Яку вибрати? Існує кілька видів:

  • цілісна вівсяна крупа. Вариться вона близько 40-60 хвилин, піддається найменшою обробці, а отже, містить найбільшу кількість клітковини.
  • геркулес або вівсяні пластівці "екстра" 1, 2 і 3. За зростанням ступеня обробки.

Пластівці 1 будуть ще щільними і багаті клітковиною, пластівці 3 будуть вже ніжними і варитися за 1 хвилину. Експерт рекомендує геркулес (пластівці екстра 1).


Чи виводить вівсянка кальцій? Трохи. Додайте столову ложку молока або їжте достатньо кальцію протягом дня і можна про це не думати.

⠀Чи можна їсти вівсянку кожен день? Так, але пам'ятайте, що ключовим моментом харчування є різноманітність, тому краще, якщо ваш сніданок кожен день буде різний або, хоча б, з різним наповнювачем.

Без тертя і мийки: Як за 5 хвилин очистити витяжку від багаторічного жиру

субота, 2 серпень 2025, 13:05

Фільтри витяжки накопичують жир під час готування - це їхня основна функція. Але з часом вони настільки закупорюються, що перестають ефективно працювати, передають Патріоти України. Фахівці радять чистити витяжні фільтри кожні 2–3 місяці, а якщо ви час...

Бережіться! Ці звичні речі у спальні можуть викликати рак і гормональні збої, - експерт із Гарварду

субота, 2 серпень 2025, 11:56

Старі подушки, синтетичні освіжувачі повітря та зношені матраци можуть отруювати ваше життя щодня, поки ви нічого не підозрюєте. Про це попереджає гастроентеролог та випускник Гарварду доктор Саураб Сетхі, який нині працює у Каліфорнії. Його відео на I...