Такого ви ще не пробували! Клопотенко розповів, як зробити паштет з печінки

Клопотенко розповів, як зробити паштет з печінки: такого ви ще не пробували

Відомий український кулінар Євген Клопотенко пропонує вам приготувати приголомшливо-ніжний паштет з яловичої печінки. Він відмінно підійде в якості сніданку зі свіжим хлібом, передають Патріоти України.

"Обожнюю паштети і все, що з ними пов'язано. Тому сьогодні хочу поділитися з вами крутим рецепт паштету з яловичої печінки. Паштет по цьому рецепту вийде неймовірно ніжним, такого ви ще точно не пробували", - описав рецепт Клопотенко на YouTube-каналі.

Інгредієнти для приготування печінкового паштету будинку

400-450 г яловичої печінки

5 цибулин

2 зубчики часнику

150 г вершкового масла

(+50 г для обсмажування цибулі)

50 г сухого червоного вина

1 лимон (сік одного лимона + 1 ст. л. для конфітюру)

сіль

перець

Кілька скибочок багета (для подачі)

Покроковий рецепт приготування

Печінка (400-450 г) очистіть від плівок і нарізати однаковими шматочками на 3-4 частини. Оберніть кожен шматочок печінки харчовою плівкою досить герметично і щільно, щоб всередину не потрапляла вода. Закип'ятіть в каструлі воду. Почекайте 5-7 хвилин після закипання і покладіть шматочки печінки в воду, накрийте кришкою. Залиште на годину. За цей час печінка повинна приготуватися в імпровізованій техніці су-від.

Зніміть плівку і розріжте печінку. Якщо вона приготувалася і має рівний сіро-рожевий колір без крові - приступайте до наступного кроку. Якщо на вашу думку печінка ще не приготувалася, то знову обернути її харчовою плівкою і знову залийте водою. Цибуля (5 шт.) Наріжте півкільцями. Часник (2 зубчики) роздушіть плоскою стороною ножа. Покладіть на сковороду з 50 г вершкового масла до прозорості і м'якості, приблизно 10 хвилин.

Влийте 50 г вина і випаровуйте алкоголь протягом 10 хвилин, періодично помішуючи вміст сковороди. Печінка наріжте дрібними шматочками і покладіть в чашу блендера або фуд-процесора. Туди ж перекладіть більшу частину цибулі, приблизно ¾. Додайте 150 г м'якого вершкового масла і доведіть смак соком 1 лимона, сіллю і перцем. Перебити до гладкого стану і рівномірного паштету.

Трохи охолодіть в холодильнику для стабілізації консистенції. До цибулі додайте 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. лимонного соку, протушкувати до розчинення цукру. Подавайте паштет з печінки з шматочками хрусткого багета і цибульним конфітюром, посипте 2 ст. л. рубаних волоських горіхів.

Водіям на замітку! Як перевірити авто за номером безкоштовно

п’ятниця, 2 травень 2025, 6:15

Деякі автомобілісти купують авто на вторинному ринку. При відповідальному підході, можна придбати досить непоганий автомобіль за доступною ціною. Проте є й мінуси, які дуже важливо врахувати, передають Патріоти України. У вживаного автомобіля може бути...

Все просто! ТОП-5 фраз, за якими легко впізнати хитрого маніпулятора

п’ятниця, 2 травень 2025, 5:40

Чи то в стосунках, чи з друзями і колегами можна помітити маніпулятора, який грає на емоціях інших. Для цього він використовує фрази-пастки, які змушують людей робити те, що вони захочуть. Новини.LIVE розповість, що найчастіше говорять маніпулятори, пе...