Такого ви точно не знали! "Як собаці печена цибуля": Ось що означає дивний фразеологізм

Вираз "як собаці печена цибуля" - ще один крилатий фразеологізм, який зробить цікавішою розмову. Не дарма українську вважають однією з найкрасивіших мов світу, передають Патріоти України.

Однак, щоб вихвалятися нею на практиці, слід розуміти правильне значення подібних виразів. Мовознавець та автор шкільних підручників Олександр Авраменко розтлумачив в уроці 10 народних висловів.

За його словами, ними ми можемо висловитися про усілякий непотріб. "Про непотрібне кажуть: "як собаці п'ята нога", "як лисому гребінь", "як торішні бублики", "як зайцеві бубон", "як торішній сніг", "як п'яте колесо до воза", "десята спиця у колесі", "як собаці печена цибуля", "приший кобилі хвіст" і як "рибі парасолька"", - пояснив філолог. Запам'ятайте найдотепніший фразеологізм та сміливо використовуйте в мові, радить педагог.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.