Такого ви точно ще не готували! Рецепт старовинного українського печива погач з шкварками

Свята все ближче й майбутній список меню поповнюється найцікавішими та найсмачнішими рецептами, сьогодні це українське печиво погач, передають Патріоти України.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко рекомендує побалувати себе в свята незвичайним печивом, яке готується з одним з найпопулярніших та найулюбленіших продуктів українців — салом.

Як приготувати українське печиво з салом

Інгредієнти

Борошно — 500 г

Сметана — 70 г

Кефір — 70 г

Сіль — 1 ч. л.

Сало — 700 г

Яйця — 2 шт.

Приготування

Для приготування автентичних українських погачів потрібно взяти 500 грамів борошна, 70 грамів сметани, 70 грамів кефіру та гарно все замішати, додати чайну ложку солі.

700 грамів українського сала нарізати середнім кубиком, висмажити на пательні для того, щоб з’явився смалець. Смалець додати до тіста та гарно вимішати.

До тіста додаємо два яйця середнього розміру та знов вимішуємо. Тісто у харчовій плівці відправляємо до холодильника на 30 хвилин, щоб з ним було легше працювати.

Шкварки пропускаємо через м’ясорубку. Тісто розкачуємо в форму прямокутника, наносимо зверху перекручені шкварки, складаємо тісто у формі книжки і розкочуємо востаннє. Беремо круглу форму та витискаємо печиво.

На печиві можемо зробити надрізи, щоб воно мало гарну форму після випічки. Ставимо до духовки при температурі 180 градусів на 30 хвилин.

Страждаєте від набряків ніг у спеку? Ось як цьому запобігти

субота, 21 червень 2025, 12:28

Літо приваблює сонцем та безтурботністю, але для багатьох це також означає дискомфорт від набряків на ногах та щиколотках після дня, наповненого активністю. Чому саме ноги страждають у спекотні дні? Як полегшити ці неприємні відчуття та коли слід зверт...

А ви це знали? Чому не слід мити волосся перед сном - це не лише питання естетики

субота, 21 червень 2025, 11:30

Вечірнє миття волосся — це частина щоденної рутини для багатьох людей. Однак експерти попереджають, що така практика може негативно вплинути на стан шкіри голови та волосся. Трихолог Магдалина Войтасевська пояснює, чому час доби, коли ми миємо волосся,...