Господині багато часу проводять на кухні, користуючись різною побутовою технікою та кухонним приладдям. Тому деякі поверхні можуть стати ідеальним середовищем для розмноження бактерій та мікробів, передають Патріоти України.
OBOZ.UA дізнався про найбрудніші місця, які потребують регулярного чищення. Прибирання допоможе уникнути швидкого забруднення речей та предметів на кухні, якими господарі часто користуються.
Мікрохвильовка
Під час розігрівання їжі жир та інші частинки потрапляють на внутрішню поверхню мікрохвильової печі. Це призводить до забруднення та утворення неприємного запаху. Тому варто щотижня ретельно мити прилад всередині та ззовні, щоб уникнути цього.
Змішайте столову ложку оцту та 250 мл води та поставте у мікрохвильову. Увімкніть відповідний режим, щоб рідина закипіла. Пара допоможе розм’якшити затверділі частинки їжі та жир на стінках. Потім зачекайте, поки прилад остигне, та протріть все вологою ганчіркою.
Піддон для крихт тостера
У піддоні накопичується багато крихт, і це створює сприятливе середовище для розмноження бактерій. Коли тостер остигне, вийміть піддон та за допомогою сухої зубної щітки вичистіть весь бруд. Потім помийте засобом для миття посуду та висушіть.
Кухонний фартух
Якщо ви часто готуєте їжу, то прати фартух потрібно після кожного використання, щоб запобігти накопиченню бруду. До теплої води додайте пральний порошок та склянку білого оцту, все розмішайте та замочіть у рідині фартух на 15 хвилин. Потім виперіть вручну або у пральній машинці, встановивши відповідний режим.
Рукавиці для духовки
Навіть якщо рукавиці зовні виглядають чистими, то це не означає, що там немає бактерій. Якщо ви часто ними користуєтесь, то щотижня потрібно замочувати їх у спеціальному розчині.
У теплій волі розмішайте столову ложку засобу для миття посуду та столову ложку харчової соди. Замочіть рукавиці на 10 хвилин та виперіть вручну або у пральній машинці. Але перед цим прочитайте інструкцію на рукавичках щодо режиму прання.
Дерев'яні дощечки
Під час нарізання на дощечках з'являються маленькі тріщини, в яких накопичується бруд та розмножуються мікроби. Варто регулярно замочувати дерев'яний посуд у спеціальному розчині, щоб позбутися бактерій.
Додайте одну чайну ложку перекису водню до двох літрів води та занурте у рідину дощечку. Залиште так на 5-10 хвилин. Потім вимийте засобом для миття посуду та висушіть.
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...