Там дуже багато мікробів! Названо ТОП-5 найбрудніших місць на кухні

Господині багато часу проводять на кухні, користуючись різною побутовою технікою та кухонним приладдям. Тому деякі поверхні можуть стати ідеальним середовищем для розмноження бактерій та мікробів, передають Патріоти України.

OBOZ.UA дізнався про найбрудніші місця, які потребують регулярного чищення. Прибирання допоможе уникнути швидкого забруднення речей та предметів на кухні, якими господарі часто користуються.

Мікрохвильовка

Під час розігрівання їжі жир та інші частинки потрапляють на внутрішню поверхню мікрохвильової печі. Це призводить до забруднення та утворення неприємного запаху. Тому варто щотижня ретельно мити прилад всередині та ззовні, щоб уникнути цього.

Змішайте столову ложку оцту та 250 мл води та поставте у мікрохвильову. Увімкніть відповідний режим, щоб рідина закипіла. Пара допоможе розм’якшити затверділі частинки їжі та жир на стінках. Потім зачекайте, поки прилад остигне, та протріть все вологою ганчіркою.

Піддон для крихт тостера

У піддоні накопичується багато крихт, і це створює сприятливе середовище для розмноження бактерій. Коли тостер остигне, вийміть піддон та за допомогою сухої зубної щітки вичистіть весь бруд. Потім помийте засобом для миття посуду та висушіть.

Кухонний фартух

Якщо ви часто готуєте їжу, то прати фартух потрібно після кожного використання, щоб запобігти накопиченню бруду. До теплої води додайте пральний порошок та склянку білого оцту, все розмішайте та замочіть у рідині фартух на 15 хвилин. Потім виперіть вручну або у пральній машинці, встановивши відповідний режим.

Рукавиці для духовки

Навіть якщо рукавиці зовні виглядають чистими, то це не означає, що там немає бактерій. Якщо ви часто ними користуєтесь, то щотижня потрібно замочувати їх у спеціальному розчині.

У теплій волі розмішайте столову ложку засобу для миття посуду та столову ложку харчової соди. Замочіть рукавиці на 10 хвилин та виперіть вручну або у пральній машинці. Але перед цим прочитайте інструкцію на рукавичках щодо режиму прання.

Дерев'яні дощечки

Під час нарізання на дощечках з'являються маленькі тріщини, в яких накопичується бруд та розмножуються мікроби. Варто регулярно замочувати дерев'яний посуд у спеціальному розчині, щоб позбутися бактерій.

Додайте одну чайну ложку перекису водню до двох літрів води та занурте у рідину дощечку. Залиште так на 5-10 хвилин. Потім вимийте засобом для миття посуду та висушіть.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.