
Темний шоколад давно вважають здоровішою альтернативою солодощам із високим вмістом цукру. Але нове дослідження показує ще одну вагому причину насолоджуватися ним: зниження ризику гіпертонії, передають Патріоти України.
Що показало дослідження
У дослідженні, опублікованому в Nature Scientific Reports, науковці використали метод менделівської рандомізації для аналізу генетичних даних. Виявилось, що споживання темного шоколаду безпосередньо пов’язане з нижчим ризиком підвищеного тиску. Дослідники також припустили, що шоколад може зменшувати ймовірність утворення тромбів, хоча для цього потрібні додаткові підтвердження.
Ці дані доповнюють відомі користі темного шоколаду:
Який шоколад обрати
Для отримання максимальної користі шукайте продукти з місткістю какао щонайменше 50%.
3 способи додати темний шоколад у раціон:
Висновок:
Регулярне споживання темного шоколаду (50% какао і більше) не лише радує смаком, а й може підтримувати здоров’я серця та артеріальний тиск. Солодке, але корисне — хто відмовиться?
Банани - популярний фрукт, багатий на вітаміни та мінерали. Проте не всім вони корисні, передають Патріоти України. Медики попереджають, що людям з певними захворюваннями слід обмежити споживання бананів:. Фахівці радять вживати банани в помірній кільк...
Коти здавна відомі своєю надзвичайною чутливістю. Вони здатні вловлювати ті зміни та приховані загрози, які часто залишаються повністю непоміченими для людини, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Поведінка домашнього улюбленця може стати ...