
Темний шоколад давно вважають здоровішою альтернативою солодощам із високим вмістом цукру. Але нове дослідження показує ще одну вагому причину насолоджуватися ним: зниження ризику гіпертонії, передають Патріоти України.
Що показало дослідження
У дослідженні, опублікованому в Nature Scientific Reports, науковці використали метод менделівської рандомізації для аналізу генетичних даних. Виявилось, що споживання темного шоколаду безпосередньо пов’язане з нижчим ризиком підвищеного тиску. Дослідники також припустили, що шоколад може зменшувати ймовірність утворення тромбів, хоча для цього потрібні додаткові підтвердження.
Ці дані доповнюють відомі користі темного шоколаду:
Який шоколад обрати
Для отримання максимальної користі шукайте продукти з місткістю какао щонайменше 50%.
3 способи додати темний шоколад у раціон:
Висновок:
Регулярне споживання темного шоколаду (50% какао і більше) не лише радує смаком, а й може підтримувати здоров’я серця та артеріальний тиск. Солодке, але корисне — хто відмовиться?
Навіть дві сигарети на день можуть різко підвищити ризик серцевого нападу - до таких висновків дійшли вчені, які опублікували результати масштабного аналізу в журналі PLOS Medicine, передають Патріоти України. Команда дослідників проаналізувала майже д...
Старіння часто сприймають як повільний, рівномірний процес, який поступово змінює тіло та організм. Проте вчені зі Стенфордського університету довели, що ці зміни можуть відбуватися стрибкоподібно, передають Патріоти України з посиланням на. За результ...