Теорія роздільного харчування проти кулінарних звичок українців: Дієтологиня розповіла, чи можна їсти кашу разом із м'ясом

Прихильники роздільного харчування вбили в голову усім до кого дотягнулись, що поєднання деяких продуктів може нашкодити фігурі та не несуть користі для організму, зазначають Патріоти України. Дієтологиня Соломія Наум розповіла про те, чому варто перестати вірити в ці міфи та спокійно їсти кашу разом із м'ясом.

Теорія роздільного харчування базується на тому, що продукти слід вживати окремо один від одного, адже поєднання є важким для перетравлювання. Однак сучасні дієтологи вважають такий підхід доволі хибним через те, що він збіднює раціон людини та не дає організму повноцінно отримувати необхідні поживні речовини з їжі.

"Міф про роздільне харчування придумали, мабуть, ті, хто не має жодного уявлення про фізіологію людини, відповідно, ця теорія на сьогодні не має наукового обґрунтування", — каже дієтологиня. "Поєднувати мʼясо з крупами можна, адже травна система людини адаптована до обробки змішаних харчових продуктів".

Дієтологиня зазначає, що шлунок виробляє соляну кислоту та різні ферменти, які можуть одночасно перетравлювати білки, вуглеводи та жири. Кишківник також має різні ферменти для розщеплення різних типів їжі, незалежно від їхнього походження. Тому поєднання таких продуктів як крупи та м'ясо є цілком природним для нашого травлення.

"Нашому організму необхідні різні поживні елементи, які беруться з різноманітного харчування, а ідея роздільного харчування базується на помилкових уявленнях про травлення та не має наукового підтвердження", — каже Соломія Наум.

Збалансована дієта, яка містить різноманітні продукти, є найкращим підходом для здоров’я. Три повноцінні прийоми їжі плюс кілька перекусів мають містити усі поживні речовини, тобто білки, жири та вуглеводи. І що збалансованішим буде ваш раціон, то більшим буде контроль голоду та ситості.

Насправді, організм людини дуже розумний, а біохімічні процеси настільки складні та продумані, що немає сенсу ділити їжу. Краще піклуйтеся про те, щоб ваш раціон був різноманітним, особливо влітку, коли багато сезонних фруктів, ягід та овочів. Помірне вживання усіх груп продуктів дозволить вам бути здоровими, мати купу енергії та ніколи не перейматися щодо зайвої ваги.

Чи потрібно класти яйце у фарш для голубців

вівторок, 17 вересень 2024, 0:12

При приготуванні будь-яких страв на основі фаршу багато господинь автоматично додають яйця, передають Патріоти України. Відомо, що яйце допомагає скріпити фарш, який може розвалитися в найнесподіваніший момент. Проте чи є необхідність додавати яйце під...

Як швидко розморозити фарш - секрети, якими користуються господині

понеділок, 16 вересень 2024, 23:38

Здається, що відколи в мікрохвильовій печі з’явилася функція «розморожування», питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти відпало назавжди, передають Патріоти України. Але іноді така процедура позначається на консистенції та якості напівфабри...