​Тепловий насос – найефективніший та економічний спосіб обігріву будинку

З настанням холодів стає актуальним питання обігріву житла. Водночас зростають витрати на оплату комунальних послуг. Найкращим рішенням для економічного обігріву житлового будинку стане тепловий насос, ціна на який окупається вже у перші роки користування цим нагрівачем.

Переваги теплових насосів для дому

Існує три найпоширеніші обігрівачі для приміщень – це:

  • Електрокотел;
  • Газовий котел;
  • Тепловий насос.

Якщо порівнювати перші два типи обігріву, перевагою електричного котла над газовим можна назвати нижчу ціну обладнання. Однак при цьому рахунки за газ будуть нижчими, ніж за користування електрокотлом. Тому газовий котел економічніший.

Тепловий насос – це універсальний обігрівач, тому що поєднав у собі плюси газового та електрокотла.

Переваги теплового насосу для дому:

  • Висока ефективність за низьких енерговитрат. Тепловий насос працює в 4 рази ефективніше електрокотла і в 2 рази – газового.
  • Екологічність – тепловий насос не виділяє шкідливих речовин, тому є безпечним для навколишнього середовища.
  • Довговічність – експлуатаційний термін устаткування становить в середньому 25 років.
  • Універсальність – тепловий насос нагріває воду, обігріває приміщення, а влітку може працювати на охолодження. Таким чином, ви суттєво економите на покупці кондиціонера та бойлера.

Принцип роботи теплового насосу

В основі роботи обігрівача лежить взяття теплової енергії з повітря. За допомогою лопат вентилятора тепловий насос забирає повітря з вулиці і передає холодоагенту, який знаходиться всередині теплообмінника. Від повітря холодоагент нагрівається, закипає, перетворюється на пару і віддає тепло воді чи повітрі у приміщенні. Після охолодження холодоагент знову повертається у рідкий стан та повертається у теплообмінник.

Рекомендації щодо вибору теплового насоса для дому

Існує два типи теплових насосів. Вони відрізняються конструкцією:

  • Моноблок;
  • Спліт-система – складається із двох блоків, з'єднаних між собою мідними трубами.

Моноблок простіше встановити, а монтаж теплового насоса із системою спліт вимагає участі професіоналів. Але для обігріву житлового будинку вибирайте спліт-систему, тому що вона працює без шуму. До того вже, теплообмінник у тепловому насосі із системою спліт знаходиться у внутрішньому блоці пристрою. Це запобігає ризику того, що теплообмінник може замерзнути і луснути.

Вибирайте теплові насоси бренду Aquaviva – пристрої цього виробника мають важливі переваги:

  • Тип конструкції теплових насосів Aquaviva: "спліт-система".
  • Наявність інверторної технології дозволяє швидко нагрівати повітря чи воду та підтримувати на потрібному рівні.
  • При досягненні оптимальної температури інверторний насос починає працювати в ощадливому режимі. Тому інверторні моделі теплових насосів максимально заощаджують електроенергію.
  • Інверторна технологія дає можливість генерувати тепло навіть за негативної температури зовнішнього середовища.
  • Моделі теплових насосів Aquaviva оснащені розумною системою керування – ви можете керувати обладнанням за допомогою смартфона через мережу Wi-Fi.
  • Теплові насоси Aquaviva можна використовувати влітку як кондиціонер.
  • В асортименті є моделі з різною потужністю та різною кількістю фаз, тому ви можете підібрати потрібний варіант для будь-якого приміщення.
При виборі насоса також враховуйте площу та ступінь утеплення приміщення. Встановивши тепловий насос для будинку, ви отримаєте найвигіднішу та найефективнішу систему гарячого водопостачання та опалення приміщення з усіх існуючих.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...