Терміново включайте до меню: Вчені розповіли, як яблука впливають на серцево-судинні захворювання

Іспанські вчені з Університету Ровіра і Вірхілій виявили переваги вживання червоних яблук для профілактики серцево-судинних захворювань, передають Патріоти України.

Наукові дані показали, що люди, які їдять хоча б одне яблуко на день протягом року, знижують ризик смерті від серцевого нападу – на 25 %, а від інсульту – на 27 %. При цьому ймовірність гіпертонії зменшується на 9 %.

З іншого боку, дослідження підтвердили, що вони благотворно впливають на рівень ліпідів у крові. Отже, вживання 1 фрукта на день протягом не менше 8 тижнів знижує показники загального і "поганого" холестерину, а також підвищує рівень "хорошого".

Крім того, 200 г яблук викликають зниження систолічного артеріального тиску і сприяють нормалізації крові. Ці переваги були продемонстровані при вживанні 1 яблука на день незалежно від сорту. Однак, як пояснює дослідницька група, значна частина ефекту залежить від клімату, сезону збору врожаю та типу ґрунту, оскільки вони суттєво змінюють поживний склад.

Справа не лише в швидкому сп'янінні: Чим небезпечне вживання алкоголю натщесерце

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 11:22

Вживання алкоголю на голодний шлунок – це звичка, яка може здатися нешкідливою, проте вона несе серйозні ризики для здоров’я. Швидше сп'яніння, різкі коливання рівня цукру в крові та підвищений апетит можуть призвести до негативних наслідків, передають...

Була неофіційним символом: Як таємне послання мала гранована склянка в СРСР і чому стала такою популярною

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 10:48

Гранована склянка була справжнім символом колективізму Радянського Союзу, вона об’єднала багато поколінь і стала невід’ємним елементом побуту кожної родини. Її використовували у їдальнях, кафе, потягах, на кораблях та офіційних заходах. Розповідаємо пр...