Іспанські вчені з Університету Ровіра і Вірхілій виявили переваги вживання червоних яблук для профілактики серцево-судинних захворювань, передають Патріоти України.
З іншого боку, дослідження підтвердили, що вони благотворно впливають на рівень ліпідів у крові. Отже, вживання 1 фрукта на день протягом не менше 8 тижнів знижує показники загального і "поганого" холестерину, а також підвищує рівень "хорошого".
Крім того, 200 г яблук викликають зниження систолічного артеріального тиску і сприяють нормалізації крові. Ці переваги були продемонстровані при вживанні 1 яблука на день незалежно від сорту. Однак, як пояснює дослідницька група, значна частина ефекту залежить від клімату, сезону збору врожаю та типу ґрунту, оскільки вони суттєво змінюють поживний склад.
2 квітня за новим стилем (15 квітня за старим) віряни вшановують преподобного Тита Чудотворця. За це отримав нагороду творити чудеса. За юліанським календарем сьогодні день пам'яті мучениці Фотини Самарянині. . *** . Тит жив у VIII-IX століттях. Ще в...
Якщо ви прагнете змінити своє життя на краще, зосередьтеся на простих способах через щоденні харчові звички. Зокрема, зміни в раціоні можуть стати чудовим початком вашого шляху до здоров’я та самовдосконалення. Тож, як зробити кроки до здорового харчу...