Тест: Дізнайтесь за три кроки, чи не загрожує вам хвороба Альцгеймера

Хвороба Альцгеймера - це захворювання нервової системи, що повільно прогресує та проявляється розладом інтелекту (деменцією), передають Патріоти України.

Захворювання названо так на честь німецького психіатра та невролога Альцгеймера, який уперше вивчив та описав хворобу. Найчастіше хвороба з'являється у людей похилого віку, але зрідка зустрічається і рання форма деменції.

Перша стадія деменції характеризується порушення пам'яті, складнощами із засвоєнням нових знань, проблемами з абстрактним мисленням та зосередженістю, байдужістю до подій, що відбуваються, неуважністю, порушенням орієнтації у просторі.

Пропонуємо тести на концентрацію уважності, які допоможуть зорієнтуватися, наскільки мозок гнучкий, здатний зосереджуватись та бути уважним. Перший тест. Не користуючись підручними засобами, як то палець, олівець, курсор, знайдіть “С” на картинці.

Тепер слід зосередитись в пошуку шестірки

Третій тест. Тепер знайдіть "N", це завдання дещо складніше, ніж попередні.

Якщо ви вклалися за пів хвилини, значить все чудово з вашим мозком.

Краща, ніж магазинна! Як замаринувати скумбрію, щоб їсти через 30 хвилин

четвер, 2 травень 2024, 11:13

Якщо ви хочете швидко приготувати скумбрію у маринованому вигляді, то цей рецепт - ваша знахідка. Пів години - і рибка готова, передають Патріоти України. Обов’язково при такому приготуванні порізати скумбрію шириною не більше, ніж 5 мм. Це для того, щ...

Додайте лише один інгредієнт! Ось як звичайний розсольник приготувати ще смачнішим

четвер, 2 травень 2024, 10:12

Розсольник - один із найсмачніших супів. Сьогодні розповідаємо про деякі хитрощі у приготуванні смачного та наваристого розсольника, з невеликими нюансами, передають Патріоти України. Деякі не люблять розсольник, тому що в його складі перлова крупа. Я...