Теж буде дуже смачно: 10 оригінальних альтернатив ковбасі в салаті "Олів'є"

Салат "Олів'є" – страва, без якої важко уявити Новий рік, а також зимові свята. Готують його у кожній сім'ї практично однаково за класичним рецептом. Але якщо вам вже приївся звичний салат із ковбасою, завжди можна її замінити іншим інгредієнтом. Патріоти України пропонують вашій увазі добірку із 10 інгредієнтів, які можна додати в "Олів'є" замість ковбаси.

Кулінари рекомендують додати до салату замість ковбаси:

  • авокадо
  • сир тофу
  • м'ясо краба
  • морепродукти
  • креветки
  • куряче м'ясо
  • м'ясо індички
  • червона риба
  • язик
  • телятина
  • "

    Олів'є" з креветками та без овочів за рецептом Євгена Клопотенка

    Інгредієнти:

    • яйця – 4-5 шт.
    • креветки (хвости тигрових креветок) – 300 г
    • листя салату – 200 г
    • тушки перепілок – 2 шт.
    • каперси – 1 ч. л.
    • молоко – 150 мл
    • оливки без кісточок – 100 г
    • домашній майонез – 100 мл
    • сіль, перець – за смаком

    Спосіб приготування:

    1. Відваріть креветки в молоці, доведіть до кипіння на маленькому вогні, після чого залишіть креветки остигати в молоці.

    2. Після цього поріжте їх великими шматками.

    3. Тушки перепілок поперчіть, посоліть і запікайте в духовці при 180°С близько 25-30 хвилин.

    4. Після – розділіть м'ясо від кістки та поріжте.

    5. Яйця відваріть, охолодіть, почистіть і поріжте.

    6. Добре помийте листя салату та обсушіть.

    7. Наріжте оливки на дві частини.

    8. Змішайте в мисці всі інгредієнти, посоліть, поперчіть та заправте майонезом.

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...