Теж буде дуже смачно: 10 оригінальних альтернатив ковбасі в салаті "Олів'є"

Салат "Олів'є" – страва, без якої важко уявити Новий рік, а також зимові свята. Готують його у кожній сім'ї практично однаково за класичним рецептом. Але якщо вам вже приївся звичний салат із ковбасою, завжди можна її замінити іншим інгредієнтом. Патріоти України пропонують вашій увазі добірку із 10 інгредієнтів, які можна додати в "Олів'є" замість ковбаси.

Кулінари рекомендують додати до салату замість ковбаси:

  • авокадо
  • сир тофу
  • м'ясо краба
  • морепродукти
  • креветки
  • куряче м'ясо
  • м'ясо індички
  • червона риба
  • язик
  • телятина
  • "

    Олів'є" з креветками та без овочів за рецептом Євгена Клопотенка

    Інгредієнти:

    • яйця – 4-5 шт.
    • креветки (хвости тигрових креветок) – 300 г
    • листя салату – 200 г
    • тушки перепілок – 2 шт.
    • каперси – 1 ч. л.
    • молоко – 150 мл
    • оливки без кісточок – 100 г
    • домашній майонез – 100 мл
    • сіль, перець – за смаком

    Спосіб приготування:

    1. Відваріть креветки в молоці, доведіть до кипіння на маленькому вогні, після чого залишіть креветки остигати в молоці.

    2. Після цього поріжте їх великими шматками.

    3. Тушки перепілок поперчіть, посоліть і запікайте в духовці при 180°С близько 25-30 хвилин.

    4. Після – розділіть м'ясо від кістки та поріжте.

    5. Яйця відваріть, охолодіть, почистіть і поріжте.

    6. Добре помийте листя салату та обсушіть.

    7. Наріжте оливки на дві частини.

    8. Змішайте в мисці всі інгредієнти, посоліть, поперчіть та заправте майонезом.

Психологічний тест: Який звук вас заспокоює? Відповідь розкаже, хто ви насправді

вівторок, 5 серпень 2025, 23:10

Іноді найнеочевидніші вибори багато про нас розповідають. Навіть такі, як звуки, які ми вважаємо заспокійливими. На зображенні показані чотири варіанти звуків, кожен із яких відповідає певним рисам характеру та цінностям. Оберіть той, який найбільше ва...

Це роблять майже всі, але: Так розморожувати м’ясо категорично не можна

вівторок, 5 серпень 2025, 18:39

Розморожування м’яса при кімнатній температурі - найпоширеніша помилка, яку допускають на кухні. Багато хто просто залишає продукт на столі, щоб той швидше відтанув. Але цей зручний метод може зробити м’ясо небезпечним для вживання - особливо влітку, к...