
Популярний тренд у TikTok стверджує, що щоденне додавання кориці до кави сприяє спалюванню жиру. Учені з університету Південної Австралії, під керівництвом Еванджелін Манціоріс, директора програми харчування та харчових наук та акредитованого практикуючого дієтолога, розглянули наукові докази цього твердження Про це повідомляє Science Alert, передають Патріоти України.
Аналіз численних досліджень показав, що кориця справді може мати незначний вплив на вагу. Дослідження, що охопили тисячі учасників, засвідчили невелике зниження ваги тіла від 0,2 до 0,67 кг та індексу маси тіла (ІМТ) на 0,40-0,45 кг/м² при споживанні до 1,5 г кориці на добу, що приблизно дорівнює половині чайної ложки.
За словами науковців, більше дозування не дає помітного ефекту і може навіть збільшити ризик побічних ефектів, таких як розлади шлунку та алергічні реакції. Крім того, високий вміст кумарину в кориці касії може бути токсичним для печінки, тому вчені рекомендують використовувати цейлонську корицю, в якій кумарину значно менше.
Механізм дії кориці полягає у покращенні регуляції рівня глюкози в крові, підвищенні ефективності розщеплення жирів та почуття ситості. Однак, вчені підкреслюють, що втрата ваги, спостережувана у дослідженнях, була незначною та короткотерміновою, без суттєвих змін у складі тіла.
Щодо кави та какао, дослідження показали лише незначний, статистично несуттєвий зв'язок між їх вживанням і втратою ваги.
Хоча кориця може мати невеликий позитивний вплив на вагу, вона навряд чи забезпечить значне схуднення без комплексного підходу до зміни способу життя.
Науковці стверджують, що не варто розраховувати на "чудодійний" ефект від додавання кориці до кави. Для ефективного схуднення необхідні науково обґрунтовані методи, а не короткочасні тренди з соцмереж.
Тести на особистість - чудовий спосіб дізнатися більше про себе та зрозуміти, як ви взаємодієте зі світом. Вони схожі на подорож у глибини власної свідомості, адже допомагають виявити навіть найдрібніші риси характеру, передають Патріоти України. Чому ...
Ви коли-небудь помічали, що мамине печиво чи булочки вашої бабусі завжди смачніші, ніж у будь-якій пекарні? Нові дослідження доводять: справа не лише в інгредієнтах, а в чомусь значно глибшому, передають Патріоти України. . Секрет – любов. . Дослідже...