Вода, яка тече у нас з-під крана, далека від норми. В ній велика кількість солей кальцію, що негативно впливають на роботу пральних машин. Утворюється накип, який виводить з ладу нагрівальні елементи пралок, пише Ukr.Media, передають Патріоти України.
Є, звичайно, різні засоби, які розм'якшують воду. Але багато які господині користуються старим способом — додають лимонну кислоту.
Баки пральних машин з нержавіючої сталі нормально переносять кислоту. А ось для машин, у яких ці баки зроблені з силуміну (сплав алюмінію і кремнію), використання лимонної кислоти неприпустимо. В той же час більшість пралок роблять саме з цього матеріалу, оскільки він вартує менше. Крім того, лимонна кислота негативно впливає на гумові складові та призводить до швидкого зношування цих елементів приладу.
Тому фахівці не рекомендують додавати лимонну кислоту у пральну машину для очищення від накипу. Які ж засоби можна використовувати для пральної машини?
Сода
Для очищення машини від накипу краще взяти кальциновану, а не харчову соду, тому що в ній набагато більше лугу, а значить вона ефективніше справляється із забрудненнями.
У відсік для порошку засипаємо 100 г кальцинованої або 200 г харчової соди і запускаємо машинку без білизни приблизно на 30−40 хвилин із температурою 40−60°С. Через 20 хвилин ставимо на паузу і чекаємо 2−3 години, потім доводимо процес прання до кінця.
Оцет
Беремо 200 мл 9% оцту, виливаємо у відсік для кондиціонера, вмикаємо прання без білизни із найдовшою програмою та максимальною температурою. Через 20 хвилин ставимо на паузу і чекаємо 1,5−2 години, потім вмикаємо знову і чекаємо, поки вона завершить прання.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...