Тільки погіршать стан! Названо шкідливі продукти, яких слід уникати людям з серцево-судинними захворюваннями в родині

Літо в розпалі, і ваш соціальний графік стає активнішим, що може збільшити вибір їжі та напоїв. Але для тих, у кого в родині є серцево-судинні захворювання, дотримуватися здорової дієти в цей час може бути нелегко. Важливо зосередитися на продуктах, які знижують ризик, передають Патріоти України.

Доктором Сатджіт Бхусрі, засновник кардіології Верхнього Іст-Сайду, зазначає, що генетика впливає на ризик серцевих захворювань. Проте ми можемо контролювати свій спосіб життя і дієту. Тому важливо вибирати продукти, що допомагають знизити ризики, пише eatthis.com.

"Для ведення здорового способу життя важливо дотримуватися середземноморської дієти або дієти DASH, які фокусуються на мінімізації споживання солі, цукру та вуглеводів", – каже Бхусрі.

Нижче наведемо список продуктів і напоїв, яких слід уникати, якщо у вашій родині є серцево-судинні захворювання

Морозиво

Хоча морозиво є популярним десертом в літню спеку, його надмірне споживання може негативно вплинути на здоров'я серця. Доктор Лаура Бурак відзначає, що доданий цукор і оброблені вуглеводи, як у морозиві, можуть спричиняти серйозні проблеми зі здоров'ям, зокрема серцеві захворювання. Додані цукри можуть сприяти підвищенню артеріального тиску і рівня тригліцеридів у крові, що збільшує ризик серцево-судинних захворювань.

Піца

Для уникнення ризику серцевих захворювань важливо зменшити споживання натрію. Піца, яка часто містить велику кількість натрію, може сприяти підвищенню цього рівня в організмі. Згідно з клінікою Майо, дієта DASH допомагає обмежити споживання натрію до рекомендованого рівня, що є важливим для зниження ризику серцево-судинних захворювань.

Цукерки

Цукерки містять багато доданого цукру та кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози, що може бути шкідливим для людей з серцево-судинними захворюваннями в родині. Всесвітня федерація серця відзначає, що такі продукти можуть підвищити ризик серцевих захворювань, ожиріння та інших проблем.

Алкоголь

Центри контролю та профілактики захворювань (CDC) радять обмежити споживання алкоголю до помірних кількостей, особливо тим, у кого є серцево-судинні захворювання в родині. Надмірне споживання алкоголю може підвищувати артеріальний тиск і рівень тригліцеридів, що негативно вплине на здоров'я серця.

Цукристі злаки

Цукристі злаки, як от сухий сніданок, можуть бути шкідливими для тих, хто має підвищений ризик серцевих захворювань. Оброблені харчові продукти часто містять багато транс-жирів і доданого цукру, що може сприяти серцево-судинним проблемам.

Червоне м’ясо

Споживання червоного м’яса може підвищити ризик серцевих захворювань через утворення триметиламін-N-оксиду (TMAO), що може забивати артерії.

Солодкі напої

Солодкі напої, такі як газована вода і енергетики, містять велику кількість доданого цукру, що може сприяти ожирінню та збільшенню ризику серцевих захворювань. На споживання підсолоджених напоїв припадає значна частина доданого цукру в раціоні, що є небезпечним для серця.

Яйця (більше одного на день)

Дослідження показують, що помірне споживання яєць не має значного впливу на серцево-судинні захворювання, хоча є докази, що вживання більше одного яйця на день може підвищити ризик розвитку діабету 2 типу.

Оброблене м’ясо

Оброблене червоне м’ясо, таке як ковбаса і бекон, пов'язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань і діабету. Споживання таких продуктів може збільшити ризик ішемічної хвороби серця та інсульту.

Смажені страви

Споживання смажених продуктів може збільшити ризик серцевих захворювань і діабету 2 типу. Дослідження показують, що часте поїдання смажений продуктів може підвищити ризик розвитку цих захворювань, у кого є серцево-судинні проблеми в родині.

Знижують тиск та захищають від інсульту! Названо фрукти. які варто включити в раціон

четвер, 25 липень 2024, 15:37

Якщо регулярно їсти ці ягоди та фрукти, можна назавжди забути про проблеми із серцево-судинною системою, передають Патріоти України. Одним із найважливіших факторів розвитку хвороб серця й судин є недостатнє вживання фруктів. Але потрібно знати, які са...

"Тим, кому це все ще подобається, амінь": Мережу розбурхало відео, як енергетик виглядає під мікроскопом

четвер, 25 липень 2024, 15:24

Чоловік поділився відео про те, який вигляд має енергетичний напій під мікроскопом. Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Користувач TikTok, відомий як micromagic6, спричинив справжній переполох, опублікувавши ролик, що показує, який вигляд м...