Тільки вода та секунда часу! Мало хто знає про цей спосіб чищення картоплі

Салат без картоплі - рідкісне явище. Для таких страв картопля зазвичай вариться у мундирах, а після, на жаль, доводиться її чистити. Саме на таких дрібницях хочеться заощадити час, передають Патріоти України.

Виявляється, варену картоплю очистити від шкірки можна всього за одну секунду.

Як швидко і просто почистити картоплю в мундирі

Швидке чищення картоплі починається ще перед тим, як її варити. Справа в тому, що на сирій картоплі необхідно зробити надріз уздовж умовного екватора. Точка початку надрізу і кінця має зійтися.

Після цього опустіть у воду картоплю та варіть її. Коли до закінчення приготування картоплі залишилася буквально одна хвилина, потрібно приготувати невелику ємність із крижаною водою. Найкраще для цього використовувати кубики льоду з морозильної камери.

Візьміть шумівку і витягніть нею картоплю, відразу опускаючи її в ємність із крижаною водою. Нехай картопля побуде у крижаній воді буквально 10-15 секунд.

Далі просто дістаємо картоплю і, натискаючи на краї, знімаємо з неї шкірку. В результаті в наших руках виявляються два невеликі ковпачки зі шкірки. Таким чином ми можемо перечистити гору картоплі у мундирах лише за кілька хвилин!

А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

четвер, 16 травень 2024, 17:07

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону. Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду. Недосвідчен...

От у чому секрет! Чому досвідчені господині при приготуванні дерунів використовують оцет

четвер, 16 травень 2024, 16:12

Деруни є дуже простою та смачною стравою, тому господині досить часто її готують. Класичний рецепт дерунів простий, проте сучасні кулінари його часто доповнюють та вдосконалюють. Часто при приготуванні використовується борошно, яке допомагає надати дер...