Тісто для пельменів - розповідаємо, що обов'язково треба додати, щоб воно було вдалим

Смачна, ситна та легка у приготуванні страва з тіста з м'ясною начинкою - пельмені. Готувати їх можна з різних тестів, а для начинки використовувати не тільки м'ясо, передають Патріоти України.

Кулінарка Ольга Матвій поділилася на YouTube-каналі рецептом вдалого тіста для смачних пельменів із м'ясною начинкою.

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 – 450 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 200 мл
  • Кріп – 30 г
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка

Начинка:

  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник за смаком
  • Фарш – 400 – 500 г
  • Сіль, перець, паприка, лавровий лист – за смаком

Спосіб приготування:

1. Для тіста: яйце збийте з кефіром кімнатної температури, додайте соду, сіллю та нарізаний кріп. Через 3-4 хвилини всипте все борошно і замісіть тісто.

2. Вимішуйте тісто близько 5 хвилин.

3. Фарш посоліть, додайте пропущений через прес часник, перебитий у блендері цибулю та спеції.

4. Готове тісто розкотіть у тонкий пласт, зробіть кружечки за допомогою склянки.

5. Викладіть начинку, зліпіть навпіл, не притискаючи частину до фаршу, і з'єднайте куточки.

6. Воду доведіть до кипіння, відваріть пельмені.

Джерело: Обозреватель

А ви це знали? Ромашковий чай може бути небезпечним - ось кому не варто пити

субота, 1 листопад 2025, 23:10

Надмірне вживання ромашкового чаю, який у цілому вважається безпечним, може бути небезпечним для здоров'я та викликати низку проблем, особливо у людей, які приймають певні ліки. Більшість експертів вважають безпечним вживання від однієї до трьох чашок ...

Не робіть помилок! Чому туш склеює вії

субота, 1 листопад 2025, 19:10

Купуючи собі туш, ми сподіваємось, що вона виправдає обіцянки з реклами – буде гарно розділяти вії, робити їх довшими та густішими на вигляд. Але нерідко результат у макіяжі виявляється не таким вдалим. Що ж може призводити до цього, передають Патріоти...