Багато господинь час від часу намагаються побалувати свою сім'ю якоюсь випічкою. З тіста можна зробити безліч смаколиків - і солодких, і солоних, передають Патріоти України.
Однак під час роботи з тістом багатьох може не влаштовувати те, що воно липне до рук або столу. Виявляється, позбутися від цієї набридливої проблеми можна і робиться це досить легко.
Досвідчені господині поділилися кількома лайфхаками, які допомагають їм зробити так, щоб тісто не липло до рук і поверхонь.
Для початку потрібно розібратися, через що може липнути тісто. Виявляється, вся причина може ховатися в недостатній кількості борошна або масла, погано вимішаному тісті або ж просто в тому, що воно занадто мало/довго вистоювалось.
Ви можете використовувати борошно, якщо готуєте дріжджову, здобну або листкову випічку. Таке еластичне тісто може прилипати навіть до качалки під час розкочування. Тому борошном потрібно змастити не тільки стіл, але і самі руки, а також качалку.
Ще одним лайфхаком буде використання масла. Саме ним можна змастити качалку, руки і поверхню, щоб тісто не прилипало. Але зверніть увагу на те, що використовувати можна тільки рослинне і рафіноване.
Також відмінним помічником стане вода. Цей спосіб допоможе під час приготування сирників, булочок або пиріжків на основі сиру або картопляного пюре. Під час ліплення періодично потрібно змочувати руки водою.
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...