Точність дуже важлива: Лікарі назвали найкращий час для зважування

Лікарі вважають, що найкращий час для зважування - ранок, а також рекомендують під час схуднення ставати на ваги в один і той самий час кожного дня, передають Патріоти України.

Як зазначає доктор Мерт Ерогул, клінічний професор медицини невідкладних станів, вага може коливатися протягом дня, тому корисно обирати один і той самий час кожного дня для зважування.

Незначні коливання ваги між ранком і вечором можуть бути пов'язані з їжею і напоями, спожитими протягом дня, активністю і фізичними вправами, а також, номінально, з випорожненням кишечника.

Як йдеться у статті, люди, як правило, важать менше, коли прокидаються, тому що дихання і потовиділення уві сні призводить до втрати рідини. Крім того, за даними одного з досліджень, дорослі спалюють близько 50 калорій на годину під час сну.

"Коли ви прокидаєтеся вранці, ви зневоднені, тому що не пили протягом ночі. Потім ви йдете до туалету і виводите рідину, - пояснив Parade доктор Ніл Флоч. "Якщо у вас дефекація, ви можете втратити ще від чверті до фунта ваги. Тож саме в цей момент ви будете мати найнижчу вагу".

"Потім, коли ви одягнетеся, поснідаєте і вип'єте, ваша вага трохи підніметься", - додав він. Доктор Ерогул також зазначив, що люди, які намагаються схуднути, повинні прагнути скидати від 1 до 2 кілограмів на тиждень.

"Дуже низькокалорійні дієти пов'язані з більшою втратою ваги на початковому етапі, але в довгостроковій перспективі різниці немає", - сказав він.

Господиням на замітку! Які продукти небезпечно консервувати вдома

п’ятниця, 22 серпень 2025, 12:35

Сезон закруток у самому розпалі: українські господині активно готують банки з овочами, фруктами та соусами, аби взимку мати домашні запаси. Проте не всі продукти підходять для консервації, а деякі можуть швидко зіпсуватися, вибухнути у банках або стати...

Дачникам на замітку! Чому груші гниють просто на дереві і що з цим робити

п’ятниця, 22 серпень 2025, 12:07

Дачники, які вирощують на своїх ділянках овочі, ягоди та фрукти, знають про небезпечні для майбутнього врожаю захворювання культур, в першу чергу грибкові. Виникненню захворювань, зокрема, сприяє зайва волога, як це буває, наприклад із полуницею, на як...