
Варення - зимова заготівля, яку починають робити навіть в червні, щоб взимку ласувати солодкістю власного виробництва. Іноді буває так, що джем або варення зацукровується - доводиться щось з ним робити. УНІАН розповість, як правильно переварити варення, щоб зробити його менш густим, передають Патріоти України.
Перша і основна причина, чому джем або варення зацукровано - ви порушили технологію приготування. Швидше за все, додали занадто багато цукру, а це призвело до утворення кристалів. Також причиною може бути і нещільне закриття кришки, а ще - звичка пробувати варення до консервування. Якщо ви запустили ложку в солодку масу, потім в рот, а після - знову в варення, то не питайте, чому варення зацукровано в холодильнику або в погребі - скажіть: "Спасибі", що відбулися тільки цим, адже від таких дій могла навіть з'явитися цвіль.
Звісно, вживати такий продукт в їжу не заборонено - крім затвердіння цукру, з ним більше нічого не відбувається, ніякої шкоди організму ви заподієте. Зате можете врахувати помилки і зробити так, щоб в майбутньому варення не загусало настільки:
Корисний лайфхак: запобігти зацукровування можна, додавши в варення (перед закруткою) крохмаль (150 гр на 1 кг ягід) або лимонну кислоту (5 гр, розчинених в 50 мл води, на 1 кг ягід).
Для початку, ви повинні точно знати, як виглядає зацукроване варення, щоб не переплутати його з нормальним продуктом. У банці з кристалізованим джемом ви побачите чітке розшарування - на дні ємності буде шар цукру, а вгорі - ягоди або фрукти. Крім того, ви можете навіть спостерігати плаваючі в банку шматки цукру - це теж ознака зацукровування.
Розповідаємо, що можна зробити з варенням, якщо воно зацукровано:
При відсутності водяної бані або небажанні її робити, можна скористатися мікрохвильовкою. Помістіть варення в СВЧ-піч, включіть її на повну потужність на 5-7 хвилин. Продукт розтане, але зберігати довго його не вийде - краще відразу з'їсти або використовувати для приготування випічки.
М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...
Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...