Точно підкорять всіх! Хрусткі деруни з шинкою, сиром і зеленню - дуже смачна і швидка в приготуванні страва

Ви вважаєте себе шанувальником страв з такого коренеплоду як картопля? Тоді, без сумніву - цей рецепт для вас, передають Патріоти України.

Що може бути простіше, ніж очистити картоплю, швидко подрібнити її теркою або за допомогою кухонного комбайна, додати борошна трохи, яйце, перемішати і викласти смажитися оладки на сковороду?

В результаті ви отримаєте ароматні картопляні деруни з додаванням сиру і шинки, які підходять для перекусу, або для основного приймання їжі.

Шинку можна взяти будь-яку, яка найбільше подобається. А ось подрібнювати сир і шинку рекомендується дрібними шматочками. Картоплю краще натирати на крупній тертці, тоді буде менше соку.

Деруни добре підрум'янюються і не горять на сковорідці з антипригарним покриттям. А для смаження краще використовувати рафіновану соняшникову олію.

Інгредієнти:

  • картопля — 6 шт.
  • цибулина — 1 шт.
  • сир твердий — 200 г
  • шинка/будь-які ковбасні вироби — 200 г
  • яйця — 2 шт.
  • зелень кропу
  • сіль, перець — за смаком
  • борошно — 4 ст. л.
  • олія рослинна — для смаження

Приготування:

  1. Натираємо на крупній тертці цибулю, шинку, картоплю і сир.
  2. Додаємо яйця, борошно, сіль, перець і дрібно нарізаний кріп. Добре перемішуємо.
  3. Обсмажуємо на сковороді, як оладки, викладаючи масу за допомогою ложки, надаючи їй форму коржа.
  4. Обсмажуємо з двох сторін до золотистої скоринки.

Приємного апетиту!

Народні прикмети на 21 квітня. Чому українці спрадавна на Проклов день неодмінно прибрали у своїй домівці

понеділок, 21 квітень 2025, 7:05

21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...

Варто знати! Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

понеділок, 21 квітень 2025, 6:44

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...