Точно сподобається! Як смачно заквасити капусту лише за добу - швидкий рецепт

У холодну пору року в магазинах стає менше сезонних овочів. Саме тому чимало господинь заготовляють різні соління. І якщо ви вже робили квашені огірки на зиму, цього разу приготуйте квашену капусту. theLime ділиться найшвидшим способом, як це зробити, передають Патріоти України

Інгредієнти на одну банку об'ємом 3-3,5 л: капуста свіжа (1,5-1,8 кг), морква (0,3 кг), кмин (1 ч. л.), вода охолоджена кип'ячена (1 л), цукор (1 ст. л.), сіль (2 ст. л.), оцет 9% (8 ст. л.), олія для подачі (за смаком), цибуля ріпчаста (за смаком).

Приготування:

Капусту промиваємо під проточною водою, знімаємо верхнє, негарне або пом'яте листя. Шинкуємо акуратно соломкою і складаємо у велику каструлю.

Моркву ополіскуємо у воді, очищаємо і тремо на великій терці. Висипаємо до капусти і перемішуємо все разом. Злегка придавлюємо овочі руками, щоб вони пустили сік. Також за бажанням всипаємо трохи зерен кмину і все перемішуємо.

Потім перекладаємо капусту в скляну банку і щільно утрамбовуємо, щоб залишилося ще місце для маринаду, який забезпечить швидкий процес сквашування.

Для приготування маринаду в охолоджену кип'ячену воду додаємо сіль та цукор, трохи підігріваємо, щоб вони повністю розчинилися. Потім охолоджуємо розчин і додаємо в нього оцет.

Заливаємо в банку з нарізаною капустою та морквою маринад, потім робимо ложкою невеликі "проколи", щоб випустити повітря. Накриваємо кришкою та відправляємо в холодильник на добу.

Через добу дістаємо певну кількість капусти і трохи віджимаємо. Додаємо в салат нарізану цибулю, за бажанням нарізану зелень, приправляємо олією і подаємо до столу.


Перевірте себе! Ваші руки розкажуть усе про ваш характер - психологічний тест

субота, 27 квітень 2024, 8:12

Чи задумувалися ви про те, що руки можуть багато розповісти про ваш характер? Пропонуємо неймовірно цікавий тест. Вам достатньо просто поглянути на руки, щоби зрозуміти, яка перед вами людина, передають Патріоти України. Деталі. Що це означає? Людина з...

Це зіпсує все! ТОП-8 шкідливих звичок, які прискорюють старіння

субота, 27 квітень 2024, 7:22

Експерти з довголіття виділили 8 шкідливих звичок, які змушують вас старіти швидше, передають Патріоти України. "Однією з основних ознак старіння є накопичення клітинних ушкоджень, які призводять до дисфункції органів і, в кінцевому підсумку, до смерті...