Консервовані огірки - улюблене багатьма зимове блюдо. Причому їдять їх і як самостійну закуску, і як інгредієнт у багатьох стравах і салатах, передають Патріоти України.
Ось тільки є один мінус — у багатьох рецептах консервування входить оцет, не такий вже і нешкідливий для організму інгредієнт. Лимонна кислота є більш м'якою і делікатною для шлунка, ніж оцтова, так її ще й потрібно менше. Огірочки будуть з приємним цитрусовим присмаком і звучним хрускотом. Також можна вносити в рецепт для різноманітності пряні трави.
Інгредієнти:
Рецепт консервації:
Замочіть зеленці в воді на 7 годин. Далі обов'язково промийте і зріжте кінчики.
На дно стерилізованих банок помістіть зонтики кропу, перець і попередньо очищений часник.
Також якщо є бажання можна додати вишневе листя.
Наріжте лимон кружальцями і покладіть в банки упереміш з огірками. Залийте гарячою водою банки з огірками. Через 20 хвилин злийте рідину, закип'ятіть її, додавши лимонну кислоту, сіль і цукор і остаточно розлийте в банки та закатайте.
Загорніть банки, поставте догори дном, укутайте і дочекайтеся повного остигання. Поставте огірки в прохолодне місце, діставайте взимку, додавайте огірочки в салати або подавайте як окрему закуску. Смачного!
Осіннє підживлення є одним із найважливіших етапів догляду за яблукнями та іншими плодовими деревами в саду. Внесення мінеральних та органічних добрив восени допомагає компенсувати поживні речовини, які дерево втратило протягом сезону, передають Патріо...
Дослідники зі США виявили, що обмеження споживання амінокислоти ізолейцину здатне суттєво впливати на процеси старіння та покращувати стан здоров’я. Експеримент показав, що у мишей, чий раціон містив менше ізолейцину, тривалість життя зросла, а показни...