ТОП-5 речей, які не повинні стояти у спальні - якщо їх не прибрати, ви не зможете виспатися

Міцний і здоровий сон не завжди можливий у сучасному світі. Стреси, які нас переслідують, проблеми у сім’ї чи на роботі тощо можуть відбирати можливість швидко заснути і виспатися, передають Патріоти України.

Проте є ще один фактор, який дуже впливає на сон – обстановка навколо. Варто знати, що не повинно стояти в спальні, щоб уникнути проблем зі сном надалі. У списку того, що не можна тримати в спальні, є п’ять основних речей.

1. Робочий стіл

За робочим столом ми концентруємося на роботі, а у спальні повинні відчувати розслаблення, щоб нормально заснути. Якщо поєднати ці два місця, то мозок може не встигати так швидко перемикатися.

Коли ви постійно будете бачити перед собою робочий стіл, ваші думки явно не будуть розслаблені, і ви не зможете нормально відпочити.

Якщо немає можливості поставити робочий стіл в іншій кімнаті, можна схитрувати й перегородити робоче місце ширмою, щоб воно не було постійно у вашому полі зору, коли ви закінчили роботу.

2. Дзеркало навпроти ліжка

Загалом воно просто відволікатиме вас і не даватиме можливості нормально відпочити. Крім цього, вважається, що дзеркало накопичує негативну енергетику, яка потім погано впливатиме на психологічний стан людини.

3. Тонкі штори

Людина може нормально виспатися лише у темному приміщенні, адже лише за умови повної темноти навколо у мозку виробляється дуже потрібний гормон мелатонін. Якщо в кімнаті є хоч якесь джерело світла – увімкнена нічна лампа, вуличний ліхтар, світло якого пробивається в кімнату крізь штори тощо – то організм сприймає це світло і не може нормально виробляти мелатонін.

Тонкі штори пропускатимуть у кімнату світло з вулиці, коли вранці зійде сонце, а вночі – світло від місяця і вуличне освітлення. Тому такі штори – дуже поганий варіант для спальні.

4. Телевізор або комп’ютер

Це дуже сильний відволікаючий фактор. Науковцями доведено, що сон буде набагато ефективнішим, а засинання – легшим, якщо не користуватися телефоном та іншими ґаджетами і не дивитися телевізор за дві години до сну.

Якщо ж телевізор стоятиме просто у спальні, важко буде втриматися від такої спокуси подивитися його перед тим, як піти спати. А з часом це взагалі може перетворитися у шкідливі звичку, яка дуже псуватиме якість вашого сну, і вранці після цього ви навряд чи відчуватимете себе повними сил та енергії.

5. Домашні тварини

Так-так, домашніх тварин не рекомендується брати до себе у спальню, хоча багато хто навпаки любить, щоб котики або собачки спали на ковдрі поруч з ними.

Справа у тому, що у тварин інший життєвий цикл. Ваш графік відходу до сну та прокидання вранці не збігатиметься із природним годинником вашого домашнього улюбленця. Він засинатиме і прокидатиметься не так, як ви. У висновку ваш організм страждатиме від недостачі сну і вранці ви точно не відчуватимете себе повними сил.

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...