ТОП-10 безкоштовних порад, за які люди платять психологам великі гроші

Найвищий рівень зарплати психологів встановлено у Швейцарії - там їх середній заробіток складає $ 88,304. При цьому рекомендації, які, швидше за все, ви почуєте від цих високооплачуваних фахівців, нічим не відрізняються від порад у будь-якій країні світу, передають Патріоти України.

І якщо запитати людей, що виходять з кабінету психолога, що їм порадили, найчастіше ви почуєте одну із цих 10 відповідей. І це не тому, що у них немає інших варіантів, а тому, що ці відповіді підходять більшості людей. Отже навіщо платити за те, що ви можете знайти у загальному доступі?

Ми із задоволенням поділимося з вами найпопулярнішими порадами психологів. І хоча вони працюють для основної маси клієнтів, є ситуації, в яких необхідний індивідуальний підхід на особистій консультації.

1. Більшість проблем – з дитинства. Подивіться на своїх батьків

Яка у них модель поведінки? Які у них мотиви? Існує колосальна кількість теорій, які дають відповідь на питання, чому у вашої проблеми ноги ростуть з дитинства. Пояснивши для себе, чому мама або тато так поводились, ви зможете їх зрозуміти і пробачити, а це величезний крок до прийняття себе таким, яким ви є.

2. Решта проблем – з голови

Внутрішні діалоги на тему «треба було йому так відповісти» або «він так вчинив, бо…» не мають ніякої користі. Ми не можемо пояснити вчинки інших людей: вони росли в інших умовах, у них зовсім відмінний від нашого досвід. Тому додумування мотивів вчинків – це створення саму собі проблем.

3. Більше говоріть про свої почуття, менше оцінюйте оточуючих

«Я дуже страждаю від того, як ти зі мною вчинив».
«Як я вчинив?»
І як тут втриматися від оцінки ситуації? А варто. Говорячи людині, в чому вона не права, ви її звинувачуєте, і вона змушена оборонятися. А говорячи про свої почуття, ви даєте людині шанс виправити ситуацію, зберігаючи гідність, або можливість пояснити свою позицію.

4. Більше думайте про себе, менше думайте про оцінки оточуючих

Порівнювати себе з іншими – пропаща справа. Знову ж, у кожного свій багаж знань і матеріальних благ, свій тип фігури і психотип, свої бажання і досягнення. Підглянути у інших ідею – це конструктивно, так ми формуємо свої бажання. Але копіювати чиєсь життя – деструктивно, треба жити своїм.

5. Покиньте зону комфорту

Порада працює для всіх сфер життя. Хочете знайти чоловіка – ходіть на побачення, змінити роботу – ходіть на співбесіди, знайти своє призначення – пробуйте все, що цікаво… Що б не захотіла змінити людина, їй доведеться вийти із зони комфорту.

6. Визначте границі і не дозволяйте їх порушувати

Найчастіше клієнти психологів шукають рішення в сфері взаємодії з іншими людьми: свекрухою, яка нищить, начальником-тираном, дітьми-підлітками… І порада виставити межі і не дозволяти їх нікому переступати – це 50% вирішення всіх проблем. Якщо ви терпите свинське ставлення до себе, нічого не зміниться. Дасте відсіч порушнику ваших кордонів – викличете як мінімум повагу противника.

7. Кожен день робіть маленький крок

Звичка виробляється за 20 днів і стільки ж днів закріплюється. Психологи добре знають про такі особливості нашого мозку, тому рекомендують робити нехай маленький, але крок у правильному напрямку. Не можете подякувати чоловіку? Випишіть його хороші вчинки за день на листок, і, навіть якщо сказати добре слово у вас так і не вийде, ви все ж побачите, що не такий вже він і поганий.

8. Подумайте, чому ви навчилися завдяки цій ситуації

Будь-яка стресова ситуація – це вихід із зони комфорту. Значить, ви отримали новий досвід, а новий досвід необхідно переосмислити, щоб або не потрапити в таку ж ситуацію ще раз, або зробити її контрольованою. Якщо ви запізнилися на роботу і не отримали премію, тут очевидний прямий зв’язок, а якщо ви, наприклад, хочете розібратися у стосунках з іншими людьми, то необхідно все обдумати, щоб зрозуміти, як вирішити ситуацію.

9. Відпустіть ситуацію

У своєму прагненні щось змінити дуже важливо не перестаратися. Якщо у вашій родині проблеми і ви знаєте, що конкретно потрібно змінити, то міняйте це, але не вимагайте того ж від інших членів сім’ї. Ви можете змінитися самі і відпустити ситуацію, а можете насильно вчити своїх рідних і увігнати сім’ю в стрес. Вибирайте.

10. Не будьте собі катом, будьте другом

Потрібно вміти приймати поразку і неможливість вплинути на щось важливе для вас, засмучуватися через це і навіть сумувати. Головне – не згадувати потім цей час як витрачений даремно. Зупинитися на шляху або роздоріжжі – це переварити отриманий досвід і вибрати правильну дорогу.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...