ТОП-10 продуктів, які допомагають швидко скинути зайві кілограми

Ні для кого не секрет, що правильно підібраний раціон допомагає ефективно втрачати зайві кілограми. Таким чином, варто уважно звертати увагу на баланс білків, жирів та вуглеводів, а також контролювати калорійність споживаної їжі, передають Патріоти України.

Регулярне вживання здорової їжі сприяє підтримці метаболізму на високому рівні та запобігає переїданню. Що саме додати до свого звичного харчування, щоб побачити, результат на контрольних вагах, розповіли в Eat This, Not That.

Арахісове масло

Вашому організму необхідні жири для росту клітин, захисту органів та вироблення гормонів. А тому важливо споживати здорові жири, такі як ті, що містяться в арахісовому маслі. Саме вони підтримують серце та знижують ризик інсульту.

Кава

Кава може покращити продуктивність у тренажерному залі, зменшити запалення та прискорити метаболізм, що сприяє схудненню. Вживайте її з білком, наприклад, з сиром або йогуртом, щоб уникнути негативного впливу кортизолу на організм.

Грецький йогурт

Грецький йогурт — чудова їжа для схуднення, що містить багато білка та пробіотиків, які корисні для здоров'я кишечника. Цей універсальний та смачний продукт, підходить для різних страв та допомагає боротись з об’ємами в зоні талії.

Цитрусові

Цитрусові, такі як грейпфрути, лимони та апельсини, мають багато корисних властивостей, зокрема зміцнення імунітету та зменшення целюліту. Дослідження показують, що вживання половини грейпфрута перед їжею може сприяти зниженню жиру на животі та рівня поганого холестерину.

Авокадо

Авокадо може допомогти зменшити жир на животі, знизити рівень холестерину та покращити ефективність дієти. Дослідження показують, що вживання половини авокадо щодня має позитивний вплив на здоров'я та суттєво впливає на результати дієти.

Чорниця

Чорниця може допомогти зменшити вісцеральний жир на животі та вплинути на загальну масу тіла. Дослідження на щурах показало, що дієта з чорницею та низьким вмістом жиру знижує рівень жиру більше, ніж у контрольній групі, що була позбавлена цієї ягоди.

Зелений чай

Зелений чай може допомогти знизити рівень тригліцеридів і жиру на животі та сприяє швидшому відновленню після тренувань. Дослідники з Бразилії стверджують, що вживання трьох чашок зеленого чаю щодня протягом дня, допомагає ефективніше спалювати калорії та схуднути.

Горіхи

Горіхи містять амінокислоту L-аргінін, яка підвищує витривалість під час тренувань, покращуючи приплив крові до м’язів. В одному дослідженні учасники, які отримували L-аргінін, могли тренуватися на 26% довше, а тому цей продукт можна вважати незамінним, якщо ви активно займаєтесь спортом тав хочете отримати швидкий заряд енергії.

Насіння

Різноманітне насіння, зокрема коноплі, чіа або льону, надзвичайно корисне для організму. Така їжа багата на клітковину, вітаміни та мінерали. Таким продуктом можна добре доповнити салати, смузі, вівсянку та йогурт.

Яйця

Психічне здоров’я значно впливає на наші звички, зокрема харчові та здатність до активного способу життя. Дослідження показують, що яйця, які містять всі 9 амінокислот, можуть знижувати рівень тривоги та стресу.

Перевірте себе! Психологічний тест визначить, де ви знайдете своє щастя

середа, 7 серпень 2024, 11:10

Готові вирушити в захопливу мандрівку морями в пошуках свого щастя? Забудьте про повсякденні турботи і уявіть себе справжніми дослідницями щастя,, передають Патріоти України. Острови часто символізують унікальні місця, де ми можемо віднайти наше справж...

Це така смакота! Як приготувати картоплю з ребрами в духовці, щоб була така, як з печі

середа, 7 серпень 2024, 10:09

Ароматну та рум’яну картопельку, як колись готували бабусі в печі, можна приготувати і в духовці. Для цього треба купити хороші свинячі ребра, а ще обов’язково мати вдома посудину, про яку написали в подробицях, тоді картопля точно вдасться така, як із...