ТОП-13 правил психолога, які не вирішать всіх проблем, але змінять ваше ставлення до них

В інтернеті можна знайти різні зводи правил, за якими людям радять жити. Але здається, що вони розраховані на людину-робота, яка позбавлена будь-яких слабкостей. Психолог Поліна Гавердовська склала свої правила життя, які допомагають їй відчувати себе щасливою, і поділилася ними у блозі, передають Патріоти України.

Хочемо розповісти вам ці прості й правильні слова, які підтримають в ті моменти, коли дійсно опускаються руки.

1. Всіх, крім близької рідні, можна замінити. Ніхто і ніщо не буває в одному екземплярі. Впускай нових людей у своє життя, навіть якщо поки що не розумієш, чи є у вас щось спільне. Одного разу ти зрозумієш, що залишилася сама, і це врятує тебе.

2. Завжди пробуй щось нове: їжу, одяг, маршрути, ґаджети, види діяльності, фільми, книги, теорії та пояснення Всесвіту. Мозок зроблений з «ледачої жуйки». Чим далі, тим більше він хоче гнутися в однакових ділянках, інші його звивини тяжіють до зникнення. Не дозволяй йому приліплюватися до одних речей, задоволень, шляхів, методів і трюків. Завжди пробуй щось нове, особливо коли тобі ліньки, страшно або не хочеться. Прийде час, і ти зрозумієш, що залишилася сама, і це врятує тебе.

3. Прости всім, кого можеш, інших забудь. Забуття — найкраще покарання і найкращі ліки. І ніколи ні з ким не сперечайся, краще зроби манікюр.

4. Поспішати немає куди. Все, що відбувається швидко, живе недовго. Якщо дійсно чогось хочеш — зробиш. Якщо перехотілося, отже воно було не таке потрібне. Ризиковані бажання і вчинки відкладай, даючи їм «відлежатися». Роби щось, у чому ти не впевнена, лише якщо бажання невідступно переслідує тебе довгий час.

5. Цей пункт доповнює попередній: якщо дуже хочеш чогось і вважаєш це правильним, — роби. Бажання — це життя. Дозволяй бажанню жити всередині та стеж за ним. Якщо воно не зникло — іди за ним.

6. Не здавайся, поки чогось хочеш. Удача — це досвід, тобто кількість повторень. Будь-яка невдача — брак досвіду, який компенсується досвідом. Сміливість і ризик — це досвід. Те, що часом виглядає як несусвітне нахабство, — це досвід. Стійкість, терпеливість, вміння прощати, витримка і незалежність — все це досвід. Головне — не здаватися, поки чогось хочеш.

7. Ніщо не є кінцем, навіть кінець — плинний. Пам’ятай про це в розпачі, в горі, біля могили друга, читаючи лист коханого, який покинув тебе. Неодмінно прийде той день, коли ти скажеш: «Це сталося на краще!» (особливо це стосується коханого). Ніщо не є кінцем: прийде час, і ти зрозумієш, що залишилася сама, і ця думка врятує тебе.

8. Ніщо не є кінцем, але кінець близько. І корисніше думати, що він завтра. Тоді легше виконувати всі ці пункти.

9. Роби що хочеш, але подбай про своє тіло, в іншому випадку воно несподівано відомстить тобі. Навчися запитувати, чого воно хоче, і виконувати це. Якщо ти ніколи не слухала тіла і не знаєш, як воно розмовляє, почни з простих речей на зразок лісових прогулянок, плавання чи йоги. Далі все станеться само собою: тіло чекає, щоб його почули.

10. Романтика, любов і пристрасть — це чудово. Але якщо плутати їх з близькістю, можна надовго залишитися без неї. А це нерозумно і шкідливо. Зроби так, щоб у тебе вона була. Нехай романтика і любов, навідавшись до тебе, застануть тебе в ліжку.

11. Останнє, про що варто хвилюватися, — що подумають про тебе люди. Люди думають в основному про себе, а також про тебе, приміряючи тебе до себе. Тобто вони не думають ні про тебе, ні одне про одного. Роби що хочеш і переглянь пункт №7.

12. Бійся впевненості. Впевненість — початок маразму. Сумнівайся, розглядай інші варіанти, залишай відкритими шляхи відступу для себе та інших. Я сумніваюся в кожному пункті, який написала. Але в цю секунду, мабуть, все залишу, як є. Якось я залишуся сама і перевірю, чи врятує мене все це.

P.S. Це єдиний пункт, в якому я не сумніваюся: бережи друзів. Друзі — єдине, що варто примножувати (мені поки вдається). Прийде час, і я зрозумію, що залишилася сама, а друзі одразу прийдуть і скажуть: «Ти здуріла чи що, у тебе ж є ми!» І це правда.

Ви будете здивовані! ТОП-5 успадкованих речей, яких не можна віддавати чи викидати, щоб не втратити везіння

середа, 24 квітень 2024, 8:44

Успадковані прикраси чи предмети побуту наділяють своїх нових власників силою, успіхом і щастям, передають Патріоти України. Є такі старовинні речі, що передаються з покоління в покоління, і вони несуть вкрай потужну енергетику роду. Адже здатні підси...

Порятунок для гіпертоніків! Названо овоч номер один, який регулює кров’яний тиск

середа, 24 квітень 2024, 7:50

Згідно з останніми даними від Центрів з контролю та профілактики захворювань, майже половина всіх дорослих страждають від високого кров’яного тиску або гіпертонії, але лише кожен четвертий має його під контролем. Якщо ви серед них, ймовірно, чули про н...