ТОП-15 помилок під час прання, які роблять майже усі. Це треба знати!

Інструкцій, як обирати засіб для прання, чим пом’якшувати тканини та який режим пральної машини виставляти в інтернеті існує безліч. Але мало хто звертає увагу на дрібниці, такі як забуті у кишенях речі чи погано відсортована білизна, які можуть не тільки погіршити якість прання, але й попсувати вам одяг, передають Патріоти України.

Видання The Sun опитало експертів, які склали список із 15 найпоширеніших помилок. Ось цей перелік.

  1. Залишені у кишені паперові серветки. Вони під час контакту з водою призводять до появи білого целюлозного "пуху" на випраних речах.
  2. Прання однієї кольорової речі з білим. Це псує білизну всіх складених до машини речей.
  3. Забуті у кишенях монети. Вони не тільки гримлять у барабані, але й можуть пошкодити тканини та навіть сам барабан при інтенсивному віджимі.
  4. Тримання мокрих речей у машині тривалий час після прання. В кращому разі це призведе до появи неприємного запаху, в гіршому – у тканинах може встигнути завестися цвіль.
  5. Прання речей, що інтенсивно линяють, разом з нелинючим одягом. Це призводить до появи кольорових плям та забруднення чужорідним барвником.
  6. Переповнення барабана. Заповнювати машину добре з міркувань економії пральних засобів, води та електроенергії. Але якщо перестаратись, ви сильно знизите якість прання. Між речами має залишатись простір для проникнення води та піни.
  7. З цієї ж причини машина може почати видавати неприємний тривожний звук під час роботи. Це перша ознака того, що вам потрібно переглянути свій підхід до її наповнення.
  8. Прання червоних речей з іншим одягом. Так майже все, що ви носите, ризикує перетворитись на рожеве.
  9. Вибір неправильного режиму. Зависока температура та занадто інтенсивний віджим призводять на усадки, деформації та псування одягу.
  10. Додавання прального засобу та кондиціонера для білизни у невідповідний лоток. Це призведе до того, що засіб потрапить у барабан на неправильній стадії прання та може знизити якість очищення речей та ускладнити полоскання.
  11. Прання делікатних речей на звичайних режимах. Досить швидко це призводить до псування тканин та пошкодження одягу.
  12. Небажання очищати пральну машину. Окрім того, що так у механізмі буде збиратись накип, який може призвести до поломки, це також може спровокувати появу різного роду плям на випраних речах.
  13. Надмірне навантаження машини, через що вона може почати протікати.
  14. Використання надмірної кількості кондиціонера для білизни. Через це порушується поглинальна здатність тканин.
  15. Залишені у кишені телефони, навушники, гаманці та інші речі. Контакт із водою та інтенсивне обертання у барабані швидше за все пошкодить їх безповоротно, тому завжди перед завантаженням прання, перевіряйте усі, навіть найменші кишені.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...

От у чому секрет! Навіщо досвідчені домогосподарки додають сіль у воду для миття підлоги

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:49

Досвідчені господині миють підлогу не просто водою. У неї додають різні розчини, щоб поверхня була оброблена від мікробів та мала приємний аромат. Зараз є багато готових засобів для прибирання, але сіль лишається стабільно популярною. І для цього є при...