ТОП-2 секретні інгредієнти для соковитої курячої грудки в духовці

Куряча грудка — корисна та багата на білок страва. Особливість цієї частини м’яса птиці полягає у сухості, тому не всі люблять її готувати. Одна із основних помилок — надмірний час у духовці. Іноді на кулінарних сайтах можна побачити рекомендацію запікати грудку 40 хвилин, але для шматка середнього розміру 20 хвилин буде цілком достатньо при температурі 180-200 °C. Щоб куряче м’ясо вийшло соковитим, спробуйте зробити соус всього з двох інгредієнтів, передають Патріоти України.

Захист від сухості

Секрет соковитої курячої грудки полягає у соусі. Він готується всього з двох інгредієнтів, які точно є у вашому холодильнику, — це сметана та кетчуп. Їх змішують у рівних пропорціях (1:1). Цей соус захистить м’ясо від висихання навіть при високій температурі готування. Все геніальне — просто.

Урізноманітнення смаку

Бажання внести різноманіття у смак звичної страви — ознака кулінарного експерименту. В такому випадку спробуйте змішати майонез та аджику. Якщо остання буде гострою, тоді страва получиться ще й більш пікантною.

Спробуйте запікти курячу грудку у духовці. Її можна подавати до салатів або ж із будь-яким гарніром. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Небезпечні! Ветеринарка назвала породу собак, які не контролюють агресію

понеділок, 27 жовтень 2025, 23:41

Ветеринарка закликала уникати кількох порід собак, незважаючи на нещодавнє зростання їх популярності. Вона навіть назвала представників однієї з них "невротичними психопатами", передають Патріоти України. У суперечливому відео в TikTok, яке переглянули...

А ви це знали? Скільки можна зберігати бензин у каністрі

понеділок, 27 жовтень 2025, 19:30

Українські водії дедалі частіше створюють резерви пального - через ризик перебоїв із постачанням, можливе зростання цін або надзвичайні ситуації. Проте не всі знають, як довго бензин у каністрі залишається придатним і коли він може нашкодити двигуну, п...