ТОП-2 секретні інгредієнти для соковитої курячої грудки в духовці

Куряча грудка — корисна та багата на білок страва. Особливість цієї частини м’яса птиці полягає у сухості, тому не всі люблять її готувати. Одна із основних помилок — надмірний час у духовці. Іноді на кулінарних сайтах можна побачити рекомендацію запікати грудку 40 хвилин, але для шматка середнього розміру 20 хвилин буде цілком достатньо при температурі 180-200 °C. Щоб куряче м’ясо вийшло соковитим, спробуйте зробити соус всього з двох інгредієнтів, передають Патріоти України.

Захист від сухості

Секрет соковитої курячої грудки полягає у соусі. Він готується всього з двох інгредієнтів, які точно є у вашому холодильнику, — це сметана та кетчуп. Їх змішують у рівних пропорціях (1:1). Цей соус захистить м’ясо від висихання навіть при високій температурі готування. Все геніальне — просто.

Урізноманітнення смаку

Бажання внести різноманіття у смак звичної страви — ознака кулінарного експерименту. В такому випадку спробуйте змішати майонез та аджику. Якщо остання буде гострою, тоді страва получиться ще й більш пікантною.

Спробуйте запікти курячу грудку у духовці. Її можна подавати до салатів або ж із будь-яким гарніром. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Водіям на замітку! Чому неправильне кріплення телефона шкодить авто

вівторок, 4 березень 2025, 8:32

Більшість водіїв закріплюють смартфон на приладовій панелі автомобіля, найчастіше – по центру. Однак експерти застерігають: така звичка може призвести до певних проблем. Про це пише "Твоя Машина", передають Патріоти України. Збої в клімат-контролі. Суч...

Ви точно її купували! Названо небезпечну їжу в кулінарії, яка містить хімікати

вівторок, 4 березень 2025, 8:12

Чимало людей купують готову їжу в магазинах, супермаркетах, зокрема в відділах кулінарії. Є певні продукти, які ні за що не треба споживати навіть, якщо ви дуже голодні. Про який небезпечний продукт йдеться, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з пос...