ТОП-3 головні помилки господинь у приготуванні борщу

Борщ є знаменитою стравою української кухні, яка славиться своїм надзвичайним смаком у всьому світі. Незважаючи на той факт, що існує величезна кількість рецептів приготування, багатьом до вподоби саме класичний варіант борщу, передають Патріоти України.

Подробиці

Однак дехто допускається серйозних помилок в приготуванні, що відбивається на якості борщу.

Які є найпопулярнішими:

1.Буряк.

З ним пов’язані одразу дві помилки. Перша полягає в тому, що забувають про те, що овочі слід смажити окремо.

До того ж, варто пам’ятати про обов’язкове додавання лимонного соку або хоча б лимонної кислоти.

Якщо ви цього не зробите, борщ дуже швидко втратить свій шляхетний червоний колір. До того ж, зникне і впізнавана кислинка.

2.Бульйон.

Борщ – це страва далеко не дієтична і легка, проте він смачний і ситний. Особливу привабливість страві надає наваристий бульйон із жирного м’яса.

Під час варіння потрібно додати лавровий лист та запашний перець.

Однак мало хто знає про те, що перед безпосереднім приготуванням борщу бульйон потрібно процідити в обов’язковому порядку.

3.Варіння.

Помиляються ті господині, які переконані, що варити потрібно довго: мовляв, овочі стають потрібної консистенції і значно покращується смак. Насправді це не так.

Занадто довге варіння овочів призводить до того, що вони втрачають свої корисні властивості.

А ось настоятися борщу не завадить: чим довше він чекає на подачу на стіл, тим смачнішим і насиченішим він буде.

Народні прикмети на 21 квітня. Чому українці спрадавна на Проклов день неодмінно прибрали у своїй домівці

понеділок, 21 квітень 2025, 7:05

21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...

Варто знати! Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

понеділок, 21 квітень 2025, 6:44

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...